Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні позбавлятимуть посвідчень водія по-новому

В Україні позбавлятимуть посвідчень водія по-новому

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку тимчасового вилучення посвідчення водія на транспортний засіб та його повернення. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі. Позбавляти прав на керування автомобілем буде суд.

ВІДЕО ДНЯ

У новій редакції документа громадянин вважатиметься позбавленим права керування транспортним засобом після набрання законної сили рішенням суду про позбавлення цього права.

Нова редакція документа передбачає повернення водію вилученого посвідчення через три місяці, якщо суд не розглянув справи та не ухвалив рішення про позбавлення прав. Але це не стосується випадків, коли водію інкримінується ст. 130 КУпАП.

Реклама
Читайте також:
В Україні пропонують позбавляти прав водіїв за перевищення швидкості в населених пунктах

Крім того, раніше водій, позбавлений прав за керування ТЗ за ст. 130 КУпАП "Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції", міг отримати тимчасовий дозвіл встановленого зразка на керування ТЗ на 3 місяці, до рішення суду.

Реклама

Найчастіше суд не встигав розглянути справу, та посвідчення водію поверталися. Тепер водій може отримати ще один тимчасовий дозвіл на право керування ТЗ, але суд повинен у будь-якому разі відбутися і винести свій вердикт щодо винності чи невинності водія. Завдяки цьому водії, позбавлені прав за статтею ст. 130 КУпАП, не зможуть уникнути відповідальності.

Якщо протягом року суд не розглянув справи щодо порушення за ст. 130 КУпАП або не визнав водія винним, йому також буде повернено посвідчення. В обох випадках для цього потрібно написати відповідну заяву.

Нагадаємо, у посвідченні водія із грудня почали ставити код "78". Відомо, що він означає.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно