Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • 11 січня: чому цей день називають "страшним" та найбільш нещасливим у році

11 січня: чому цей день називають "страшним" та найбільш нещасливим у році

11 січня: чому цей день називають "страшним" та найбільш нещасливим у році

11 січня, всього через 4 дні після великого та світлого свята Різдва Христового, Церква вшановує пам’ять 14000 немовлят, які були вбиті царем Іродом у Вифлеємі.

ВІДЕО ДНЯ

Понад усе на світі цар Ірод боявся втратити владу, адже сам зійшов на престол незаконним шляхом. Щоб зберегти своє становище він навіть наказував вбивати кровних родичів та своїх дітей. Тому зовсім не дивно, що після того, як він дізнався від волхвів про народження “істинного Царя”, “Месії”, “Спасителя”, він відразу захотів знайти дитину та позбутися її. Але Ангел Господній зійшов до Діви Марії та Йосипа і сказав їм швидко тікати до Єгипту. А волхвам він наказав повертатися додому іншим шляхом, щоб цар Ірод не зрозумів, звідки вони прийшли.

Читайте також:
З’явився прогноз погоди на 2022 рік: чи буде весна ранньою та яким буде літо
Реклама

Коли жорстокий правитель побачив, що не може так просто дістатися до немовляти, то зважився на безумний план. Він знав, що Ісус Христос народився у Вифлеємі, а тому наказав вбити всіх дітей віком до 2 років в місті та його околицях. Ірод сподівався таким чином позбутися і Месії. В ту ніч весь Вифлеєм наповнився дитячим плачем та кров’ю.

Цікаво, що за багато століть до цього про події пророкував пророк Ієремія: “Голос у Рамі чути, плач і сум і волання велике; Рахіль плаче за своїми дітьми і не хоче втішитися, бо їх нема”.

Реклама

Ірода ж Господь Бог покарав страшною та невиліковною хворобою. Коли цар помирав, то розумів, що юдейський народ його смерть прийме як найбільше свято. А тому наказав зібрати біля себе всіх найкращих представників тогочасного суспільства і вбити їх тієї ж миті, коли перестане битися його серце.

В народі 11 січня називають “Страшним днем” або “Страшним вечором”, пам’ятаючи про 14 000 невинно вбитих у Вифлеємі немовлят. Наші предки вважали його найбільш нещасливим днем в році, а тому намагалися без нагальної потреби не виходити з дому. Особливо ретельно 11 січня оберігали дітей: молилися за їхнє здоров’я та хороше майбутнє.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно