Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Голова Закарпатської ОДА зробив заяву щодо погіршення захворюваності на COVID-19 в області

Голова Закарпатської ОДА зробив заяву щодо погіршення захворюваності на COVID-19 в області

Голова Закарпатської ОДА зробив заяву щодо погіршення захворюваності на COVID-19 в області

Голова Закарпатської облдержадміністрації Віктор Микита провів міжвідомчу нараду з питань протидії поширенню COVID-19 на території області. Одне з головних питань – активізація роз’яснювальної роботи в громадах, на підприємствах, організаціях та установах щодо дотримання вимог карантинних обмежень.

ВІДЕО ДНЯ

"У період різдвяних свят ми спостерігаємо значне підвищення захворюваності. Цей показник в області збільшився майже вдвічі, і це надзвичайно тривожний сигнал. На жаль, Закарпаття сьогодні на останньому місці за показником щеплених проти COVID-19 і це один з основних факторів нестабільної епідемічної ситуації в області. Ми спостерігаємо відчутний прогрес у цьому питанні, який вказує нам на ефективність комунікації з населенням. Однак цього недостатньо", – зауважив Віктор Микита.

Читайте також:
Закарпатців закликають бути готовими до погіршення епідситуації
Реклама

Під час наради голова облдержадміністрації також наголосив на широкому інформуванні краян та роз’ясненні щодо необхідності вакцинації. 

"Важливо, щоб між владою та громадою був відвертий діалог з усіх питань, зокрема і щодо імунізації. 

Реклама

Усі сфери життєдіяльності держави, у тому числі критична інфраструктура, повинні стабільно працювати. Бізнес та підприємці не виняток, і тут ми повинні рухатися зустрічними курсами", – підкреслив очільник області.

Віктор Микита звернувся до усіх, хто відповідає за дотримання карантинних вимог в області, з проханням активізувати роботу на місцях, особливо до підприємців краю: на жовтому рівні епідеміологічної небезпеки громадські заклади не можуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи працівників, які не мають одного з перелічених у Постанові документів, що підтверджують вакцинацію. 

Контроль за допущенням до роботи тільки тих працівників, які мають документи про щеплення чи протипоказання до вакцинації, покладається на керівника підприємства.

Реклама

"Прошу усіх дотримуватися вимог, перевіряти сертифікати та забезпечувати нормальне функціонування власного бізнесу. Перевірка цих процесів правоохоронними органами – це лише інструмент, який не має такої ефективності, як ваша особиста позиція щодо цього питання. Тож давайте спільно створимо необхідну стабільність у регіоні", – додав голова Закарпатської ОДА.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно