Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Уряд підтримав програму розробки світлодіодної техніки вітчизняного виробництва

Уряд підтримав програму розробки світлодіодної техніки вітчизняного виробництва

Уряд підтримав програму розробки світлодіодної техніки вітчизняного виробництва
Кабінет Міністрів вніс зміни у додатки 2 і 3 Державної цільової науково-технічної програми «Розробка і впровадження енергозберігаючих світлодіодних джерел світла та освітлювальних систем на...

Кабінет Міністрів вніс зміни у додатки 2 і 3 Державної цільової науково-технічної програми «Розробка і впровадження енергозберігаючих світлодіодних джерел світла та освітлювальних систем на їх основі». Відповідну постанову Уряд прийняв 26 червня 2013 року.

ВІДЕО ДНЯ

Як інформує Урядовий портал, Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко, який доповідав на засіданні Уряду, зазначив, що проект постанови Держінформнауки розробляло у співпраці з НАН України.

Зокрема, з метою подальшого впровадження енергозберігаючої світлодіодної освітлювальної техніки на цілісних господарських комплексах, муніципальних об’єктах, Національна академія наук України визначена відповідальною за реалізацію низки заходів, передбачених держпрограмою «Розробка і впровадження енергозберігаючих світлодіодних джерел світла та освітлювальних систем на їх основі».

Реклама

За словами Володимира Семиноженка, зазначена постанова дозволить реалізувати проекти із впровадження світлодіодних систем на основі світлодіодів вітчизняного виробництва, енергоспоживання яких у 8-10 разів менше порівняно з лампами розжарювання, а строк служби – понад 50 тис. годин.

«Реалізація прийнятих норм дозволить заощадити, починаючи з 2014 року, не менше 500 млн. кВт/год. електроенергії і подвоювати цю величину в кожному наступному році. Це забезпечить економію коштів від зменшення витрат на електроенергію  біля 250 млн. грн. у 2014 році та до 2 млрд. грн. в 2020 році при вартості електроенергії 0,5 грн. за кВт/год», - наголосив Голова Держінформнауки.

Реклама

Разом з цим він додав, що це дозволить задіяти нові робочі місця у машинобудуванні, хімічній та електронній промисловості.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно