Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Кабмін готує чергове "акцизне" подорожчання

Кабмін готує чергове "акцизне" подорожчання
Автори урядового законопроекту пояснюють, що нові ставки акцизного податку дозволять збільшити надходження до бюджету. Кабінет міністрів запропонував Верховній Раді збільшити ставки акцизного...

Автори урядового законопроекту пояснюють, що нові ставки акцизного податку дозволять збільшити надходження до бюджету.

ВІДЕО ДНЯ

Кабінет міністрів запропонував Верховній Раді збільшити ставки акцизного збору на пиво, вина та тютюнові вироби. Про це йдеться в урядовому законопроекті № 2442 від 1 липня 2013 року.

Документом передбачається, що ставку акцизу за літр 100%-го етилового спирту збільшать до 51,87 гривні з 49,49 гривень, ставку на пиво солодове - до 0,91 гривні з літр до 0,87 гривні, на кріплені вина - до 2,63 гривні за літр з 2,51 гривень, на тютюнову сировину - до 228,04 гривень за кг з 217,6 гривень, для цигарок із фільтром - до 181,51 гривні за 1 тис штук з 162,6 гривень.

Реклама

У пояснювальній записці до законопроекту роз'яснюється, що нові ставки акцизного податку та зборів розраховані з урахуванням прогнозного показника зростання споживчих цін і цін виробників.

Згідно з документом, зміни до Податкового кодексу, крім акцизного податку також будуть стосуватися збору за першу реєстрацію транспортного засобу, податку за земельні ділянки, нормативна грошова оцінка яких не проведена, збору за користування радіочастотним ресурсом України та збору за спеціальне використання лісових ресурсів.

Реклама

"Реалізація зазначеного акту надасть можливість отримання додаткових надходжень до зведеного бюджету України", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно