Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Кабмін ініціює введення кримінальної відповідальності за рейдерство

Кабмін ініціює введення кримінальної відповідальності за рейдерство

Кабмін ініціює введення кримінальної відповідальності за рейдерство
Міжвідомча антирейдерська комісія запропонує ввести кримінальну відповідальність для рейдерів, замовників незаконного захоплення підприємств, а також для тих, хто сприяв цьому – чиновників і...

Міжвідомча антирейдерська комісія запропонує ввести кримінальну відповідальність для рейдерів, замовників незаконного захоплення підприємств, а також для тих, хто сприяв цьому – чиновників і суддів.

ВІДЕО ДНЯ

«Як показує практика, переважна більшість всіх скоєних недружніх поглинань майнових об’єктів вчинені за сприяння з боку судових і правоохоронних органів влади. Кабінет міністрів має намір виступити з ініціативою про внесення змін до Кримінального кодексу, в якому буде чітко визначено поняття рейдерства, прописана відповідальність за сприяння в організації та реалізації таких злочинів. І ця відповідальність буде максимально жорсткою. Завдяки впровадженню такого визначення вдасться притягати до відповідальності не тільки фактичних виконавців незаконного захоплення, але і безпосередньо замовників », – написав перший віце-прем’єр.

На думку Арбузова, викоріненню рейдерства сприятиме і активна боротьба з корупцією: «Позитивна динаміка в цьому процесі очевидна. Як відомо, Європейський банк реконструкції та розвитку активно консультує український уряд у питаннях побудови ефективної системи по боротьбі з корупцією. І це тільки початок шляху ».

Реклама

У той же час перший віце-прем’єр зазначив, що зараз робота міжвідомчої комісії стане ефективнішою, ніж раніше – в неї включені міністри, а не їхні заступники, як було раніше. Це прискорить розробку і прийняття законодавчих, нормативних та організаційних заходів по боротьбі з рейдерством.

Крім боротьби з незаконним захопленням підприємств, уряд, за словами Арбузова, має намір розробити також чітку правову методику повернення раніше захоплених підприємств та активів бізнес-структур їх законним власникам.

Реклама

Нагадаємо, Арбузов очолює Міжвідомчу комісію з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно