Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Глобальному індексі миролюбності Україна тільки на 111 місці

У Глобальному індексі миролюбності Україна тільки на 111 місці

У Глобальному індексі миролюбності Україна тільки на 111 місці
Україна посіла 111-те місце серед 162 країн у "Глобальному індексі миролюбності (ГІМ) за 2013 рік", оприлюдненому Інститутом економіки і світу, опустившись за рік на цілих 40 позицій (у 2012 вона...

Україна посіла 111-те місце серед 162 країн у "Глобальному індексі миролюбності (ГІМ) за 2013 рік", оприлюдненому Інститутом економіки і світу, опустившись за рік на цілих 40 позицій (у 2012 вона займала 71 місце зі 158 країн).

ВІДЕО ДНЯ

Як йдеться у прес-релізі інституту, Євразія і Росія залишаються серед найменш миролюбних регіонів світу, поступаючись тільки Південній Азії, Середньому Сходу і Північній Африці.

"За минулий рік позиції України, Таджикистану (118 позиція) та Росії (155) істотно погіршилися", - зазначили укладачі рейтингу.

Реклама

Відзначимо, що в індексі миролюбності Україну обійшли навіть Білорусь (96 місце), Китай (101 місце), Казахстан (78 місце) і Туркменістан (103 місце). Незначно (на один пункт нижче) розташувалися Сполучені Штати - 100-те місце.

Індекс, складений на основі 23 якісних і кількісних показників, об'єднаних у три основні групи (що менше балів, то більш мирно оцінюється країна за цим критерієм).

Реклама

- Наявність і масштаб конфліктів - внутрішніх і міжнародних (Україна отримала 2,5 бала із 5)

- Рівень стабільності та безпеки всередині держави (3 бали з 5)

- Рівень мілітаризації (2,3 бали з 5).

Реклама

Найбільш миролюбною країною світу знову визнано Ісландію. В цілому ж, за даними ГІМ, за останні шість років було зафіксовано 5-відсоткове зниження Глобального індексу миролюбності. Найбільш миролюбним регіоном залишається Європа - тут знаходяться 13 держав з першої двадцятки. У трійці лідерів, після Ісландії йде Данія, на третьому місці - Нова Зеландія.

У той же час, розорений війною Афганістан повернувся на останні позиції рейтингу. Окрім того, у Сирії зафіксовано найбільше зниження індексу миролюбності за всю історію ГІМ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно