Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Україні підрахували, скільки збитків Росія нанесла за час війни

В Україні підрахували, скільки збитків Росія нанесла за час війни

В Україні підрахували, скільки збитків Росія нанесла за час війни

З початку вторгнення Росія нанесла Україні збитків на 119 млрд доларів. Ця цифра стосується лише зруйнованих об’єктів інфраструктури і зростає з кожним днем війни. Про це повідомив перший заступник міністра економіки Денис Кудін в ефірі ТСН.

ВІДЕО ДНЯ

Кудін пояснив, що в українського уряду є два підходи підрахування збитків – це одноразові збитки та обсяг втрати валового внутрішнього продукту (ВВП).

Одноразові збитки – це скільки буде коштувати відновити мости, дороги, об’єкти інфраструктури, лікарні, дитячі садочки та школи в Україні.

Реклама
Читайте також:
В Івано-Франківську пролунали вибухи: мер міста каже про удар окупантів

Втрата ВВП – наскільки впаде економіка України від збройної агресії. Кудін повідомив, що у містах, де безпосередньо ідуть бойові дії, економічна активність зупинилася на три чверті. Тобто 75% бізнесу припинили свою роботу з різних причин. На решті території України працює кожен другий, відповідно це втрата 50% економічної активності.

Реклама

"Ми бачимо, що більшість металургійних заводів, що знаходяться на сході України, так само припинили свою діяльність. Це означає, що ми зменшимо обсяги експорту металів, які займали значну частку в структурі нашого експорту", – сказав Кудін.

Крім того, блокування росіянами морських шляхів, зокрема у Чорному морі, порти на півдні країни, не дають Україні можливості експортувати у повному обсязі кукурудзу, олію, пшеницю та інші продукти. 

"Окремо ми оцінюємо військові втрати, тобто обсяги зруйнованої техніки, зброї. Втрати цивільного населення: будинки, автомобілі", – додав Кузін.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно