Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Україні монополізовано 90% регіональних ринків лікарських засобів

В Україні монополізовано 90% регіональних ринків лікарських засобів

В Україні монополізовано 90% регіональних ринків лікарських засобів
В Україні 90% регіональних ринків лікарських засобів із перевірених 138 монополізовано. Про це сказав начальник управління досліджень продовольчих та виробничих ринків Антимонопольного комітету...

В Україні 90% регіональних ринків лікарських засобів із перевірених 138 монополізовано.

ВІДЕО ДНЯ

Про це сказав начальник управління досліджень продовольчих та виробничих ринків Антимонопольного комітету України (АМКУ) Юрій Прокопенко на круглому столі у вівторок.

"На цих 138 регіональних ринках фактично 90% ринку лікарських засобів знаходиться в стані або колективної, або індивідуальної монополії", - зазначив експерт.

Реклама

За його словами, ознаки колективної монополії виявлено на 16 ринках, ознаки індивідуальної - на 94. Розпочато 36 справ про порушення конкурентного законодавства.

У числі найпоширеніших порушень Прокопенко назвав випадки поширення компаніями виробниками та постачальниками ліків неправдивої інформації про найнижчі ціни, надання неповної інформації про особливості реалізації товару та знижок на нього, замовчування фактів, які можуть вплинути на вибір споживачів.

Реклама

Нагадаємо, раніше 20 фармацевтичних компаній АМКУ зобов'язав утриматись від виникнення штучного дефіциту фармацевтичної продукції або економічно необгрунтованого підвищення цін. Вимоги стосуються цінової стабільності під час поширення та загострення сезонних інфекційних захворювань у населення, тобто восени та взимку.

У липні 2012 року МОЗ звинуватив у завищенні цін та зриві конкурсних торгів із закупівлі ліків компанії, що постачають медпрепарати, попит на які найбільший.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно