Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді квітне близько 2000 сакур

В Ужгороді квітне близько 2000 сакур
ВІДЕО ДНЯ

Близько двох тисяч сакур квітне в обласному центрі Закарпаття. Їх висаджували й продовжують висаджувати для того, щоб формувати алеї.

Ростуть дерева на вулицях – Загорська, Заньковецька, Легоцького, Собранецька, Митна, а також на проспекті Свободи. Окрім цього, вздовж набережних Ужгорода – Київської та Слов’янської. Про це "Суспільному Закарпаття" повідомила заступниця директора департаменту міської інфраструктури Олександра Турянчик.

Реклама

"У 2020 продовжили алею сакур на вулиці Заньковецької. Тоді висадили 77 саджанців сакури 2 видів: звичайної та пурпурнолистої. Найстаріші сакури, за наявною інформацією, розміщені у мікрорайоні малий Галагов", — розповіла Турянчик.

Читайте також:
У Мукачеві розквітла найдовша алея сакур
Реклама

Жителів та гостей міста просять не ламати гілок та не зривати цвіт. "Відірвана гілка довго у вазі не стоїть, а дерево може око милувати ще близько двох тижнів", — додала заступниця директора департаменту міської інфраструктури.

"Що стосується сакури, яка впала на вулиці Собранецькій, це впало дерево від стихії, від сильних поривів. Того дня впали ще декілька дерев: два дерева випали з коренем та п’ять дерев відчахнулися скелетні гілки та перекрили частково дороги. Сакура – це крихке дерево, яке потребує до себе особливої уваги", — додала Олександра Турянчик.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно