Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ініціатива "Mukachevo Help": солідарність задля перемоги

Ініціатива "Mukachevo Help": солідарність задля перемоги

Реакція українців на повномасштабне вторгнення рф показала, що українці – це нація, яка сповідує європейські цінності. Солідарність, єдність, взаємодопомога, підтримка – це цінності, навколо яких об’єднались чимало країн Єсропи. У перші дні після початку повномасштабного військового конфлікту багато українців підставили плече державі, державним інституціям, сформувавши надійний тил, який допомагає країні боротись з ворогом.

ВІДЕО ДНЯ

Однією з таких спільнот була ініціатива "Mukachevo Help", навколо якої об’єднались чимало мукачівців та переселенців з територій, де проходили чи проходять бойові дії.

Ініціатива "Mukachevo Help": солідарність задля перемоги – 01
Реклама
Читайте також:
Єдність сусідів: як Європа надає гуманітарну допомогу Україні

Керівник спільноти, підприємець Олена Ціва, активно приєдналась до волонтерської діяльності після початку нового етапу війни.

Реклама

"Я займалась волонтерською діяльністю у Будинку національних спільнот у Мукачеві. І зрозуміла, що потрібно об’єднати зусилля, уніфікувати логістику, об’єднати волонтерів у одну спільноту і разом працювати у таких умовах. Саме тому ми створили ініціативу "Mukachevo Help" навколо якої об’єднались чимало волонтерів, – зазначила Олена Ціва. – Ми створили кол-центр для того, щоб упорядкувати хаос, і створити такі умови, аби волонтери, логістичні центри могли зменшити навантаження, і витратити якомога менше ресурсів, і при цьому бути корисними".

Олена Ціва розповіла, що з цією ініціативою співпрацювали і переселенці з місць бойових дій:  "Це, зокрема, працівники ІТ-сфери, які допомагали нам опрацьовувати різноманітні запити. З нами був і біженець-юрист, який перевіряє запити на офіційність і доречність. Наприклад, було виявлено водія-волонтера із судимістю за аферизм".

Ініціатива "Mukachevo Help": солідарність задля перемоги – 02
Реклама

Загалом, до волонтерів центру надходили чимало запитів: і щодо поселення, і виїзду за кордон, і отримання ліків, і відправлення допомоги військовим, і гуманітарної допомоги, і навчання дітей у школах . Олена Ціва розповіла, що запам’яталось найбільше виконання запиту для однієї дівчини-переселенки, яка хотіла вибратись з Ірпеня разом з двома котами, яких не хотіла залишати. Їй відмовляли саме через котів. Але знайшлись небайдужі, які їй допомогли, і відправили її до Хуста.

Також в рамках ініціативи відбулась і зустріч підприємців, яка мала на меті об’єднати і згуртувати і підприємців Закарпаття, і колег-переселенців. Адже Україна, попри війну, не має зупиняти економіку, а працювати у важких умовах війни. Адже підприємці теж допоможуть після перемоги відновити країну. І це теж є європейською цінністю, коли навколо біди гуртується і малий і середній бізнес.

Нині, за словами Олени Ціви, ініціатива передала естафету волонтерської роботи місту. І приватна ініціатива допомогла місту справитись із викликами перших тижнів війни. Зараз в місті всі волонтери і міські служби працюють злагоджено під час воєнного стану. Тому солідарність і згуртованість дала можливість гостинно прийняти переселенців, допомогти нашим військовим, а також тим, хто потребує допомоги. Щоб зробити все задля майбутньої перемоги.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно