Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Тимошенко може набути групу інвалідності

Тимошенко може набути групу інвалідності
Німецький лікар Юлії Тимошенко Лутц Хармс не виключає, що його пацієнтка може отримати групу з інвалідності. Лікування екс-прем’єра у харківській медустанові продовжать щонайменше на місяць. "Я не...

Німецький лікар Юлії Тимошенко Лутц Хармс не виключає, що його пацієнтка може отримати групу з інвалідності. Лікування екс-прем’єра у харківській медустанові продовжать щонайменше на місяць.

ВІДЕО ДНЯ

"Я не можу сказати, що ми можемо повністю виключити цю вірогідність", - сказав доктор Хармс, який у понеділок прибув до Харкова.

"З одного боку, ми доволі позитивно можемо оцінювати розвиток усіх подій. І сподіваємося, що зможемо уникнути інвалідності", - сказав Лутц Хармс.

Реклама

За його словами, саме тому термін курсу реабілітації пані Тимошенко вирішили продовжити, про що раніше заявила заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко.

"З огляду на форс-мажорні обставини й прохання пацієнтки та думку пана професора (Хармса), яку ми вчора обговорили, є необхідність залишити пацієнтку під спостереженням в умовах стаціонару", - сказала Раїса Моїсеєнко.

Реклама

За її словами, лікування може тривати ще "місяць, можливо, трохи більше".

Водночас заступник міністра охорони здоров'я каже, що терміни лікування Юлії Тимошенко перевищені.

"Ми розуміємо, що всі можливі строки стаціонарного лікування у кілька разів перевищені. За стандартом це відбувається 14-21 день. Лікування Юлії Тимошенко продовжується п’ятий місяць", - сказала Раїса Моїсеєнко на брифінгу в Харкові.

Реклама

При цьому вона визнала, що лікування триває "ефективно" і стан здоров'я екс-прем'єра поліпшився.

Заступник міністра уточнила, що єдиним засобом реабілітації нині для Юлії Тимошенко є лікувальна фізкультура. За її словами, цей метод буде посилено.

Менше побачень

"Вплинуло те, що Тимошенко перебувала у стресовому стані. Однак результати дозволяють нам давати оптимістичні прогнози"

Лутц Хармс також відзначив прогрес у стані здоров'я пані Тимошенко, однак додав, що медики очікували більшого. "Вплинуло те, що Тимошенко перебувала у стресовому стані. Однак результати дозволяють нам давати оптимістичні прогнози", - сказав німецький лікар.

Пан Хармс також повідомив, що нині розглядається можливість відправити до пані Тимошенко німецького фізіотерапевта.

Розповідаючи про поліпшення стану її здоров’я, лікар зауважив, що “рухомість пацієнтки збільшилася, болі стали слабшими й менш інтенсивними”.

Реклама

Пан Хармс наголосив, що якщо пацієнтка й надалі перебуватиме у стресовому стані, це ускладнить її лікування.

На початку вересня керівництво Державної пенітенціарної служби України вирішило Клацнути обмежити відвідування Юлії Тимошенко, начебто, щоб досягти максимального ефекту реабілітації.

"Німецькими та українськими лікарями засудженій Ю. Тимошенко було рекомендовано максимально обмежити кількість відвідувань на час перебування у стаціонарному закладі та зосередитися безпосередньо на її реабілітаційному процесі", - повідомили у ДПтС.

Юлія Тимошенко проходить курс реабілітації у лікарні "Укрзалізниці" від 9 травня.

На початку серпня Сергій Власенко заявив, що Юлію Тимошенко планують насильно і без її згоди повернути з лікарні до Качанівської колонії.

Печерський райсуд у жовтні 2011 року засудив Юлію Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів із Росією у 2009 році.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно