Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні за рік кількість песимістів зросла в півтора рази

В Україні за рік кількість песимістів зросла в півтора рази
Українцям важко думати про світле майбутнє через владу, слабку економіку, а також через звичку очікувати тільки погане. Згідно з даними досліджень Інституту соціології НАН України у 2010-му році у...

Українцям важко думати про світле майбутнє через владу, слабку економіку, а також через звичку очікувати тільки погане.

ВІДЕО ДНЯ

Згідно з даними досліджень Інституту соціології НАН України у 2010-му році у світле майбутнє вірили 56,4% мешканців України, а у 2011-му – лише 35,5%. Кількість тих, хто боїться думати про прийдешнє, за рік зросла з 16,4% до 25,6%. На думку Миколи Шульги, замдиректора Інституту соціології, аналітики шукають коріння песимізму перш за все в економіці.

А ось британець Мартін Нанн, який проживає в Україні вже 20 років, вважає, що українці за роки незалежності стали цинічними через мізерні зарплати та пенсії, занепадницькі медицину та освіту. "Звідси цинізм і тотальне невір'я в спільне майбутнє", - завершив Нанн, який є виконавчим директором української піар-компанії Whites International Public Relations.

Реклама

За словами експертів, причина песимізму може бути чисто ментальною. Безнадійні настрої виникають у народів, які довгий час не мали незалежності. Вони звикли з острахом очікувати майбутнього. Внаслідок зневіри у свою країну за 21 рік незалежності 6,5 млн. українців виїхали закордон. Схоже, еміграція не припиниться. Згідно з даними опитування Центру соціальних досліджень "Софія", у 2011-му році 50,4% людей у віці 18-29 років були готові емігрувати, а у віці 30-39 років – 42,4%.

Зазначимо, що у 2011-му році рекордна кількість українців, а саме 853 тис. осіб, подали заявки на Green Card, яка дає право жити і працювати у США. Це на 100 тис. осіб більше ніж позаминулого року. Тим самим Україна знаходиться у трійці лідерів після Нігерії та Гани.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно