Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Обвинувачений у вбивстві онуки дідусь оскаржує вирок суду

Обвинувачений у вбивстві онуки дідусь оскаржує вирок суду
На початку серпня поточного року Іллічівський районний суд м. Маріуполя виніс обвинувальний вирок 42-річному мешканцю, який у квітні 2011 року жорстко розправився зі своєю однорічною онукою....

На початку серпня поточного року Іллічівський районний суд м. Маріуполя виніс обвинувальний вирок 42-річному мешканцю, який у квітні 2011 року жорстко розправився зі своєю однорічною онукою. Підсудного засуджено до 13 років тюремного ув'язнення.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомила старший прокурор прокуратури Іллічівського району Олена Єфімцева, ця кримінальна справа відноситься до категорії тяжких, тому розглядалася колегією суддів. Спочатку державне обвинувачення наполягало на призначенні міри покарання обвинуваченому у вигляді 15 років позбавлення волі, враховуючи обтяжуючі обставини у справі. По-перше, злочин було скоєно стосовно малолітньої дитини, по-друге, в той момент фігурант перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Що стосується кривавих подій, все почалося з того, що на піклування двоюрідного дідуся та його товариша по чарці жінки тимчасово залишили дівчинку. Плач дитини заважав чоловічому застіллю, правда, спочатку дідусь кілька разів терпляче вкладав малу спати. А коли вона чергового разу прокинулась, вирішив нагодувати її салатом. Малятко поперхнулося їжею й почало задихатися, а «тимчасовий опікун» вирішив по-своєму надати їй допомогу. Він вдарив дитя по спині, ось тільки не розрахував силу. П'яний чоловік не міг зрозуміти, що відбувається з дитиною, і це його дуже розлютило. Він схопив онучку та виніс до гаражу. А там у хід пішли сокира, лопата й різні інструменти, потім він опустив тіло дівчинки головою вниз у відро та пішов відпочивати.

Реклама

Як розповів старший слідчий слідчого відділу Іллічівського райвідділу Артем Павлов, тіло дитини було понівечене до невпізнання. Першою на сполох забила бабуся, яка знайшла закривавлену внучку у гаражі. Жінка спробувала врятувати потерпілу. Без зволікання вона взяла маленьку на руки й побігла до лікарні. От лише всі зусилля виявилися марними, медики констатували смерть.

Складно повірити, що людина, яка позбавила життя маленької дитини, урівноважена й не становить загрози для суспільства. Фігуранту було призначено психіатричну експертизу, за висновком якої його визнано осудним.

Реклама

Під час судового засідання він поводив себе досить спокійно, проте весь час намагався знайти аргументи у виправдання й провини не визнавав. Навіть коли почув вердикт служителів Феміди, не погодився з призначеним строком і подав апеляційну скаргу до суду вищої інстанції. Сторона звинувачення також наполягає на перегляді вказаної кримінальної справи та більш суворішому покаранні.

Прес-служба Маріупольського МУ ГУМВС України в Донецькій області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно