Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

З 24 липня посвідчення водія видаватимуть по-новому

З 24 липня посвідчення водія видаватимуть по-новому

24 липня в Україні запрацюють нові правила отримання водійського посвідчення. Про це розповів головний спеціаліст регіонального сервісного центру Костянтин Винниченко.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, раніше в автошколі навчали два місяці, після – одразу два іспити. Тепер місяць вивчатимуть правила дорожнього руху, потім – екзамен у сервісному центрі. Так само – і з навичками кермування, розказав він.

Таким чином, навчання розділили на дві частини: спочатку – теоретична, потім – практична. Після кожної – окремий іспит. Після вивчення правил дорожнього руху в автошколі, учень отримує свідоцтво про завершення курсу.

Реклама
Читайте також:
Європарламент визнав українські водійські посвідчення

"Свідоцтво теоретичне буде діяти рік. У особи буде один рік для того, щоб скласти теоретичний іспит, щоб вона мала змогу звернутися у навчальний заклад для практичної підготовки. Тобто ті, хто успішно склав теорію, мають знову піти в автошколу, аби пройти там курс практики. І коли вже буде отримане свідоцтво про практичне навчання, таке свідоцтво буде діяти два роки", – пояснив фахівець.

Реклама

Як розповів спеціаліст, теоретичний іспит залишається незмінним: у людини є 20 хвилин, щоб відповісти на 20 запитань. Можна зробити не більше двох помилок.

Раніше учні навчалися в автошколі 2-2,5 місяці, опановували правила дорожнього руху та кермування машиною паралельно. Тепер на кожний з цих блоків виділять по місяцю. Та от як підлаштувати програму під новий формат, фахівці поки що не розуміють, сказав інструктор автошколи Микита Нем’ятий.

"Сучасна людина не зможе сидіти й навчатися з 9,5 годин на день, це дуже тяжко. На жаль, усі автошколи у країні не мають чіткого плану, як працювати", – зазначив він.

Реклама

Згодом головний сервісний центр має провести нараду з регіональними відділеннями. Там представлять програму навчання в автошколах.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно