Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпаття приїхав головний державний санітарний лікар України

На Закарпаття приїхав головний державний санітарний лікар України

На Закарпаття приїхав головний державний санітарний лікар України

Закарпаття має позитивний досвід у напрямку вакцинальної кампанії проти інфекційних захворювань, зокрема й поліомієліту. Він може бути показовим і корисним для інших регіонів.

ВІДЕО ДНЯ

"Таку високу оцінку сьогодні отримали від заступника міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, який із робочим візитом перебуває в нашій області", – повідомив очільник Закарпаття Віктор Микита.

На Закарпаття приїхав головний державний санітарний лікар України – 01
Реклама

Разом із Ігорем Кузіним обговорили актуальні в регіоні механізми запобігання поширенню інфекційних захворювань. Йдеться про комунікацію з громадами, лідерами суспільних думок, духовенством та іншими, де наголошуємо на важливості й доступності захисту від небезпечних хвороб.

Читайте також:
Мавпяча віспа у людей: основні симптоми хвороби та як протікає
Реклама

В області також діє спеціальний алгоритм, за яким мобільні бригади медиків для імунізації виїжджають у місця тимчасового розміщення вимушених переселенців.

"Також зупинилися на важливості організації епідемічної безпеки у закарпатських школах і проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи серед батьків та освітян щодо необхідності виконання планових профілактичних щеплень дітям згідно з Національним календарем", – зазначив голова Закарпатської ОДА.

На Закарпаття приїхав головний державний санітарний лікар України – 02
Реклама

"Основну увагу, звичайно, приділяємо імунізації молодшого населення проти поліомієліту, оскільки невакцинованим або неповністю вакцинованим дітям він загрожує невиліковним паралічем. Саме від нас, дорослих, залежить їхнє здоров’я та безпека.

Вдячний заступнику міністра охорони здоров’я Ігорю Кузіну, координатору на реагування спалаху поліомієліту в Україні Реймонду Данколі та представникам ВООЗ в Україні за візит на Закарпаття та спільну велику роботу", – зауважив Віктор Микита.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно