Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Про що краще не розмовляти по телефону: поради очільника Держспецзв’язку

Про що краще не розмовляти по телефону: поради очільника Держспецзв’язку

Про що краще не розмовляти по телефону: поради очільника Держспецзв’язку

Українцям не варто випитувати у військових інформацію про їхні місця перебування, щоб випадково її не перехопили окупанти або агенти ворожої спецслужби.

ВІДЕО ДНЯ

Таку пораду дав очільник Держспецзв’язку Юрій Щиголь. Також він розповів, чи можуть росіяни прослуховувати розмови українців та чи безпечним є спілкування у месенджерах.

Читайте також:
Проти українців почалася фішингова атака
Реклама

"Якщо ми говоримо про те, чи прослуховують нас орки так, як прослуховуємо ми їх, то точно ні. Тому що вони не мають доступу до мереж наших операторів, це все передається в зашифрованому вигляді. Прослуховувати телефонні розмови можуть легальні спецслужби під час виконання своїх завдань", – зазначив Юрій Щиголь.

По телефону краще не розмовляти стосовно українських військових, тим паче про їхні місця розташування або про виконання бойових завдань.

Реклама

"У багатьох родичі зараз служать у військах, тому не слід випитувати у них інформацію, де вони перебувають. Тому, що не обов’язково вас можуть прослуховувати. Десь поряд може знаходитись людина, яка може бути агентом російських спецслужб", – зазначив очільник Держспецзв’язку.

Якщо людина мешкає на тимчасово окупованій території, то їй навіть в Інтернеті не слід обговорювати важливі питання, бо росіяни прослуховують всі мережі, на яких побудовані їхні системи.

Щодо месенджерів, то, на думку Щиголя, краще використовувати додатки з відкритим кодом, щоб можна було прослідкувати, куди надходить листування та дані. Наприклад, сюди відносяться Signal та Briar.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно