Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • 128-ма бригада розповіла про заробітчанина, який зараз захищає Україну

128-ма бригада розповіла про заробітчанина, який зараз захищає Україну

128-ма бригада розповіла про заробітчанина, який зараз захищає Україну

128-ма бригада опублікувала історію про військового, який зараз ахищає рідну країну від росіян, які хочуть захопити українські землі. Звати чоловіка Іван, він раніше їздив на заробітки в Чехію, а зараз є стрільцем у 128-ій бригаді.

ВІДЕО ДНЯ

Чоловік родом із Чернівців, до повномасштабної війни був на заробітках, працював зварювальником. Строкову службу він  не проходив, але коли росія вторглася в Україну, сам пішов у військкомат і попросився в бойову частину. Так Іван і потрапив у 128 бригаду.

"Серед моїх знайомих багато добровольців. Два місяці ми проходили інтенсивну бойову підготовку на полігонах. Нас учили стріляти з різних видів зброї, тактику ведення міських боїв, переміщення в парах, надання невідкладної допомоги", – розповів захисник.

Реклама
Читайте також:
"Мої рідні знають, що я воюю", – історія військового медика 128-ої бригади

Потім їх перекинули на бойову позицію. "Там було дуже гаряче, в перший же день нас обстріляла ворожа арта і танки, з повітря накрили вертольоти і "СУ-шки", затим росіяни пішли на штурм. Але ми відкинули їх", – зазначив Іван.

Реклама

"За весь цей час найближче вороги підходили до нас на 70 метрів. Це була диверсійно-розвідувальна група, яка виявляла наші позиції. Вони відкривали по нас вогонь, ми відстрілювалися, а після цього по наших вогневих точках прилітали міни. Під час одного такого ближнього бою ми підстрелили двох росіян, за ними пізніше приповзли з посадки й відтягнули", – поділився солдат.

Іван каже, що найважче пережити артилерійські й мінометні обстріли.

"Бували моменти, коли подумаєш – ну, це все. А потім страх проходить і ти знову готовий до бою. Я багато разів стріляв по росіянах на ураження, – зазначив захисник. – Не було ніякого психологічного бар’єру – тільки чітке розуміння, що це ворог, котрий прийшов на нашу землю, і його необхідно знищити. Іншого не дано".

Реклама

"Зв’язок у тій місцевості дуже поганий, усі ближні телекомунікаційні вишки знищені обстрілами. То раз на пару днів я відходив на безпечну дистанцію, залазив на дерево, ловив зв’язок і коротко говорив своїм рідним: "Я живий-здоровий, зі мною все добре", – підсумував Іван.

Нагадаємо, військовим 128 бригади вручили державні і відомчі нагороди.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно