Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На виборах-2012 буде багато парадоксальних явищ

На виборах-2012 буде багато парадоксальних явищ
У четвер, 23 серпня, українська преса пише про парадокси виборів, здобутки і втрати України за 21 рік незалежності, небезпеки для гривні та кампанію киян на захист англомовних оголошень станцій...

У четвер, 23 серпня, українська преса пише про парадокси виборів, здобутки і втрати України за 21 рік незалежності, небезпеки для гривні та кампанію киян на захист англомовних оголошень станцій метро.

ВІДЕО ДНЯ

Парадокси виборів

На виборах-2012 буде чимало парадоксальних явищ, пише газета "Сегодня". Чимало з них - у списках.

Реклама

Наприклад, першому номеру "Партії пенсіонерів" Антону Усенку - всього 30 років. Крім того, з 43 кандидатів у списку лише три пенсіонери, сім кандидатів - молодші 30, а одному взагалі ледве виповнився мінімальний для кандидата 21 рік.

Екологію на виборах захищатимуть "Партія зелених", "Зелені" й "Зелена планета". Навіщо їх стільки? - дивується автор публікації, адже за 14 років жодна екопартія суттєвих відсотків на виборах не набирала.

Реклама

Ще більш незрозумілий список "Зеленої планети": з 225 кандидатів у ньому 40 працюють у інституті проблем стандартизації, ще 87- на держпідприємстві "Укрметртестстандарт" - від гендиректора до водія.

Інші парадокси пов'язані з партією "Батьківщина". Наприклад, список "Батьківщини" очолює Арсеній Яценюк, який ніколи не був членом цієї політсили і не ввійшов у неї навіть коли очолив список.

Водночас списки аж трьох із 22 партій, які йдуть на вибори, очолюють колишні члени "Батьківщини" - Наталя Королевська (Україна - вперед!"), Святослав Олійник ("Україна майбутнього"), Валентин Зубов ("Народно-трудовий союз").

Реклама

Олег Ляшко, глава "Радикальної партії Олега Ляшка", був би четвертим колишнім БЮТівцем, але він не очолює список власної партії, бо балотується в Раду в мажоритарному окрузі, розуміючи, що шансів пройти з партією в нього немає, пише "Сегодня".

Водночас про те, чи є парадокси у списку провладної Партії регіонів - видання не повідомляє.

Покоління незалежних

24 серпня Україна відсвяткує 21-у річницю незалежності, пише газета "Известия в Украине".

За цей час країна дуже змінилася, багато чого досягла, але й багато втратила, йдеться у статті.

Ще не сформоване громадянське суспільство, не створена професійна армія. Україна розірвала вигідні газові контракти, пережила серйозні техногенні катастрофи.

Проте країні є що відзначати, пише газета: Україна провела грошову реформу, перемогла на Євробаченні, прийняла футбольний чемпіонат Європи, виграла кубок УЄФА й відремонтувала свій єдиний підводний човен.

Реклама

Річниця незалежності

Третій президент України Віктор Ющенко наполягає, що підняти реальну економіку неможливо без радикальної зміни політичного курсу країни і наголошує, що соціальний популізм влади може дорого коштувати стабільності національної валюти.

В інтерв'ю газеті "Україна молода" пан Ющенко каже, що на сьогодні є декілька загроз гривні після жовтневих виборів до Верховної Ради.

Одна з них пов’язана з поверненням кредитів на суму понад 5 млрд. доларів: "Думаю, найскладнішою темою буде обслуговування тих боргів, які сформувала Україна ще за попереднього уряду, коли під 27-28% були запозичені кошти під розміщення державних цінних паперів. Саме тоді була сформована колосальна загроза для стабільності державних фінансів", - каже пан Ющенко.

Друга - це проблеми сьогоднішнього врядування: дефіцит бюджету, незбалансовані соціальні витрати та негативний платіжний баланс, суттєві диспропорції у торговельній політиці.

Третя серйозна проблема - це те, що за останні 11 місяців валютні резерви НБУ скоротилися з 37 до 29 млрд. дол. і вперше дійшли до рівня меншого, ніж сумарний об’єм державних боргів і боргів центробанку.

"Так можна дуже швидко дійти до психологічного рівня, коли від гривні будуть позбавлятися. Це вже питання довіри суспільства до національного курсу через гроші", - каже пан Ющенко.

Реклама

Ініціатор створення патріотичного об’єднання "Наша Україна" (окрім партії Ющенка, до нього увійшли УНП, КУН та понад 30 громадських організацій), заявляє, що патріоти ні на чиї голоси не претендують (як про це кричать їхні опоненти), а лише пропонують українцям альтернативу у вигляді національної "третьої сили". На його думку, боротьба на знищення двох потужних партій влади і так званої об’єднаної опозиції нічого доброго не дасть.

На захист англійської в метро

Кияни почали збирати голоси на захист англійської в метро після того, як у вагонах відключили іноземну озвучку станцій, пише газета Клацнути "Комсомольская правда в Украине".

Заклики підтримати голос американця Ентоні Нокса, який озвучив англійською оголошення станцій в київському метро, сотнями з'являються у блогах і соцмережах.

В прес-службі метро підтвердили, що з 16 серпня на гарячій лінії вже зареєстрували майже 50 дзвінків на захист англійської.

Цікаво, що однією з причин, з яких адміністрація метрополітену вирішила відмовитися від оголошень англійською після Євро-2012, були скарги киян. В метро зі скаргами зателефонували 88 киян, пише видання.

Наталя Наздравецька, служба моніторингу ВВС

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно