Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Кулі свистіли за 10-20 см над головою: історія про військового 128-ої бригади

Кулі свистіли за 10-20 см над головою: історія про військового 128-ої бригади

Кулі свистіли за 10-20 см над головою: історія про військового 128-ої бригади

Військовий 128-ої бригади Роман розповів одну історію, яка трапилась на фронті. Роман – командир відділення, сержант.

ВІДЕО ДНЯ

Нижче подаємо авторський текст, який оприлюднила пресслужба 128-ої бригади.

"Разом зі спецами з іншого підрозділу ми провели операцію із захоплення полоненого, щоб отримати детальну інформацію про ворога. Кілька днів за допомогою дронів вивчали бойові точки росіян, що засіли в посадці, детально розподіляли ролі наших бійців – хто з якого боку заходить, який сектор вогню веде, як діє у випадку непередбачуваних ситуацій, маршрут відходу і т.д.

Реклама
Читайте також:
128-ма бригада розповіла про заробітчанина, який зараз захищає Україну

Я був із кулеметом на прикритті – вибрав позицію за 800 метрів від ворога, з якої добре проглядалася посадка, і вів вогонь перед заходом нашої групи, під час узяття "язика" (полоненого) й при відході. Моя головна задача – частково відволікти ворожий вогонь на себе, щоб хлопці успішно взяли полоненого й встигли відійти.

Реклама

Але як тільки я відкрив вогонь і засвітив себе, мене почали накривати з двох кулеметів. Вогонь був дуже щільний і прицільний, кулі свистіли за 10-20 см над головою, в якийсь момент я навіть подумав, що залишуся там назавжди. Але не припиняв вогонь, бо розумів, що хлопців необхідно прикрити, від цього залежить успіх операції.

Щоб змінити позицію, я перевернувся на спину й побачив прямо над собою ворожий дрон – росіяни добре бачили мене, тому вели такий прицільний вогонь. Як тільки я почав розвертати кулемет вгору, дрон на великій швидкості відлетів геть.

Мені вдалося відповзти трохи назад і змінити позицію – я сховався за деревом, звідки продовжував накривати ворога. Паралельно в посадці зав’язався ближній бій із використанням автоматів і гранат. Через якийсь час наша група відійшла, взявши "язика", – полоненого зростом під два метри. Він був поранений і дуже наляканий, виконував усі команди.

Реклама

Операція зайняла близько години, з нашого боку обійшлося без 200-х і 300-х. А "язик" розповів дуже багато цікавого.

Для мене це був найважчий і найнебезпечніший день із початку війни. Я контрактник, у 128 бригаді вже 5 років, багато чого бачив. Але проаналізував свої дії й зрозумів, що потрібно вдосконалювати навички і ретельніше обирати вогневу позицію. Тому тренуюся, як тільки з’являється можливість. І постійно на зв’язку зі своїми рідними у Вінниці. Вони дають мотивацію воювати, бити ворога.

За роки війни наш підрозділ отримав безцінний бойовий досвід, тут сильні, загартовані штурмовики, на кожного з них можна покластися. І ми готові йти в контрнаступ – звільняти українські міста й села", – розповів військовий 128-ої бригади.

Нагадаємо, у селі на Закарпатті шестеро дівчат зібрали 20 тисяч гривень для 128-ї бригади.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно