Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Студентські організації подали на Азарова до суду

Студентські організації подали на Азарова до суду
Українські студенти провели пікет під Кабінетом міністрів України, після чого студентські та громадські організації спільно з Об'єднаною опозицією підготували позов проти прем'єр-міністра України...

Українські студенти провели пікет під Кабінетом міністрів України, після чого студентські та громадські організації спільно з Об'єднаною опозицією підготували позов проти прем'єр-міністра України Миколи Азарова через зменшення стипендій.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомили в партії, за літній період студентські стипендії були зменшені на 400 грн, хоча в уряді обіцяють, що восени їх розмір буде відновлено. В цілому, за даними студентів, щомісячні виплати зменшилися від 150 до 250 грн, в результаті чого влада отримала 100 млн гривень.

"Представники студентських та молодіжних громадських організацій за підтримки Об'єднаної опозиції Батьківщина підготували судовий позов в Окружний адміністративний суд Києва на Кабінет міністрів України з вимогою скасувати постанову № 526 від 13 червня 2012 року Про зміну порядку індексації стипендій і закликають всіх студентів вже в найближчі дні приєднатися до позову", - зазначається в заяві.

Реклама

Крім того, Азаров пообіцяв звільнити винних у зменшенні стипендій, але так нічого і не зробив, наголосив представник ВМГО Батьківщина молода Олег Куявський.

Варто зазначити, що партія відкрила гарячу лінію для студентів, за якою можна поставити питання і розповісти про свої виплати.

Реклама

Як повідомлялося 7 серпня, Об'єднана опозиція Батьківщина вимагає від уряду негайно скасувати постанову, згідно з якою влада масово обкрадає студентів.

Раніше, 3 серпня, прем'єр-міністр України Микола Азаров запевнив, що стипендії студентів ВНЗ не стануть меншими.

Нагадаємо, в Міністерстві освіти, науки, молоді та спорту України спростовують інформацію про плановане зменшення стипендій студентів у зв'язку із затвердженими Кабміном змінами в порядок індексації стипендій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно