Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Лікарі на вагу золота: як в Ужгороді практикують відомі українські медики

Лікарі на вагу золота: як в Ужгороді практикують відомі українські медики

Лікарі на вагу золота: як в Ужгороді практикують відомі українські медики

Майже 50 медиків з Києва, Одеси, Харкова, Донеччини, інших міст і областей України за останні кілька місяців знайшли нове місце роботи у "Prevention hospital" в Ужгороді. Багато з них і зараз практикують у найзахіднішій області України. Це відомі в Україні хірурги, онкологи, педіатри. Більшість – переїхали на Закарпаття через війну, полишивши успішну практику у великих клініках та викладання в університетах, і зараз розвивають різні напрямки медицини в провідній мережі приватних клінік області. Хто вони, чи змогли адаптуватись і чи хочуть залишитись тут – розповіді з перших уст.

ВІДЕО ДНЯ

Сергій ДЕРБАК. Пластичний та реконструктивний хірург, власник мережі клінік "Lita Plus", засновник навчального простору "Lita School" та "Lita Beauty Hub", керівник Клубу пластичних хірургів України. 13 років досвіду.

Лікарі на вагу золота: як в Ужгороді практикують відомі українські медики – 01
Реклама

Коли зруйнували мій дім у Бучі і довелось рятувати родину, приїхав в Ужгород. Повернувся до себе додому, бо народився і прожив більшу частину життя саме тут.

Маю високі вимоги до якості хірургічних послуг, маю мережу клінік пластичної хірургії, професійний колектив. Я перевіз в Ужгород команду і сучасну апаратуру, облаштував власну операційну на базі "Prevention hospital", бо лише тут є необхідна база та умови для роботи.

Реклама

Анестезіолог, 4 пластичних хірурги, дерматологи, адміністратори – разом зі мною в Ужгород приїхала команда з 15 людей. Відкрив на Корзо філіал "Lita Plus", але оперую у "Prevention hospital".

Мені адаптуватись не довелось, бо я ж вдома. А от команді спочатку було непросто, але бограч, боб-левеш, токан з бринзою, гори і спокій врешті все виправили!

Привіз надзвичайно високого рівня анестезіологічне обладнання та спеціалістів. Запровадили анестезію за методом "fast track" - це фактично, газовий наркоз. За годину після операції пацієнт йде додому!

Реклама

Найпопулярніша операція і моя основна спеціалізація – блефаропластика лазерним методом, без хірургічних розрізів шкіри. Таких втручань ми з командою проводимо найбільше в країні!

95% моїх пацієнтів – не закарпатці. Третина з цієї кількості приїздить з-за кордону – США, Ізраїль, Австрія, більша частина – Київ, Дніпро, Одеса. Ще у лютому операції були розписані до листопада. Сьогодні записуватись треба щонайменше за місяць. Зараз у мене, в середньому, 20 операцій на тиждень. Іноді оперую в Києві, але більше – в Ужгороді. Тут спокійніше і моїм пацієнтам.

До мене на консультацію приходять закарпатці, як до столичного хірурга. І спочатку не вірять, що я з Ужгорода. Але, коли починаю розмовляти з ними на закарпатському діалекті, уже не сумніваються!

Безкоштовно проводимо операції з реконструкції після травм – військовим та постраждалим внаслідок війни. Для таких втручань потрібне новаційне обладнання та досвідчена команда – у нас все це є. Тож допомагати – наша місія. Естетична хірургія приносить заробіток, тож можемо дозволити собі абсолютно безоплатно робити реконструктивні операції.

Майбутнє планувати поки складно. Точно знаю, що філія "Lita Plus" буде в Ужгороді. І навіть, якщо повернусь у Київ, буду оперувати і тут.

Дмитро ЧЕКАНОВ. Дитячий хірург-уролог, експерт з дитячої хірургії та урології обласного управління охорони здоров’я Миколаївської ОВА. Понад 20 років досвіду.

Лікарі на вагу золота: як в Ужгороді практикують відомі українські медики – 02
Реклама

В Ужгород переїхав у першій половині травня, до цього рік працював у провідному приватному медичному центрі південної України, в Одесі. Але через безпекову ситуацію багато людей виїхало, пацієнтів стало менше, моя спеціальність виявилась незатребуваною.

В Ужгороді маю друзів, які прийняли. Почав шукати роботу, звертався в державні лікарні, але там за моїм напрямком усі ніші були зайняті. "Prevention hospital" має відповідні ліцензії, розвинений напрямок дитячої медицини, тож органічно так склалося, що я тут.
8-го квітня була перша операція в Ужгороді, на сьогодні їх вже понад 45.

Дитяча урологія – дуже специфічний напрямок, зазвичай, на кожну область є 2-3 спеціаліста. Я 19 років працював у Миколаєві, очолював відділення дитячої хіріргії та урології, був експертом обласного управління охорони здоров’я. У Миколаєві була відлагоджена система відбору пацієнтів, яких направляли з різних закладів до нас. Специфіка Закарпатської області інша: тут пацієнти йдуть до лікаря, якому довіряють, а не просто в лікарню.

Наразі очолюю напрямок дитячої хірургії у "Prevention", консультую та оперую. Сюди переїхав без власної команди, але ми досі допомагаємо одне одному, зокрема, у складних випадках. Нещодавно оперували 6-річного хлопчика з пороком серця. Операція була на нирці, але через нестабільну серцево-судинну систему маленькому пацієнту відмовили в операції у Львові. Боялися ризикувати, адже серце могло не витримати. Ми ретельно підготувалися, зважили всі ризики – і у нас вийшло! На цю операцію запросив колег-анестезіологів з Миколаєва, оскільки справа була дуже делікатною і потребувала специфічного досвіду. Більше того, на цю операцію (прим. - у клініках такі втручання коштують близько 100 тис.грн.) у родини не було грошей. Тож ми всі разом, головний лікар Віктор Петров, колектив, допомогли зібрати необхідну суму і – сьогодні хлопчик отримав шанс на повноцінне життя!

Роботу свою люблю, але прогнозувати майбутнє зараз важко. Поки я в Ужгороді і цілком вірогідно, що залишусь тут. Це зараз залежить від рівня реалізації та психологічного комфорту.

Роман ГРИНЬОВ. Хірург, доцент кафедри хірургічних хвороб медичного факультету Харківського національного університету ім. Каразіна, кандидат медичних наук. Основна спеціалізація: малоінвазивна лапароскопічна хірургія органів черевної порожнини.

Лікарі на вагу золота: як в Ужгороді практикують відомі українські медики – 03
Реклама

До Ужгорода переїхав близько 5-ти місяців тому. Бував тут раніше на медичних конференціях, полюбив це місто. До цього 27 років пропрацював у Харківській залізничній лікарні, викладав у Харківському національному університеті ім. Каразіна.

В Ужгороді специфіка моєї роботи дещо змінилася: раніше був лише стаціонар, а зараз веду і амбулаторний прийом пацієнтів. 12-15 консультацій та оглядів щодня, 2-3 операції щотижня. Зараз обіймаю посаду начмеда з хірургії – відповідаю за надання хірургічних послуг для всіх пацієнтів.

Розвинена діагностична база "Prevention", сучасне оснащення, дає багато можливостей ділитися досвідом з колегами і розвиватися самому – це для мене дуже важливо.

Завжди, коли це можливо, використовую мінінвазивні методики, щоб пацієнти швидко поверталися до повноцінного життя.
Важливо, що є у роботі і соціальна складова: адміністрація впровадила пільгові пакети лікування, знижки на перебування та операції, з перших днів війни. Застосовуємо їх індивідуально, залежно від проблеми людини.

 

 

Євген ПОГУЛЯЄВ. Пластичний хірург, хірург-онколог, хірург-мамолог, спеціаліст з пластично-естетичної хірургії.

Реклама
Лікарі на вагу золота: як в Ужгороді практикують відомі українські медики – 04

Приїхав в Ужгород буквально на другий день війни – вивозив з-під обстрілів родину: маму, дружину. Щойно вони були у безпеці, зателефонував у військовий госпіталь у Києві – там на той час лишалось багато лікарів, хірургів, але пацієнтів майже не було, тож повертатись на той час не мало сенсу. Сів на каву і почав проглядати лікарні Ужгорода. Відправив резюме в "Prevention". Передзвонив особисто Віктор Петров, запросив на розмову, оглянути лікарню. Був приємно вражений європейським рівнем. Пів року я працював у Мілані – в інституті раку та приватній клініці пластичної хірургії, у провідних світових фахівців, у найкращих умовах, тож маю з чим порівняти.

Мій досвід у хірургії – майже 9 років. Починав у Київській міській клінічній лікарні швидкої меддопомоги – там багато ургентних пацієнтів і безцінний для молодих спеціалістів досвід. Потім працював в ізраїльському онкоцентрі LISOD. Загалом до початку війни оперував одночасно у 6 приватних клініках.

Минулого тижня було, наприклад, 12 операцій – і пластично-естетична хірургія, і онкологічна. Буває по 2-3 втручання на тиждень. У такі рідкісні періоди встигаю трішки поїздити по Закарпаттю – був у Міжгір’ї, бачив Синевир. Намагаюсь знаходити час пожити.

У закарпатцях мені дуже подобається прагнення бути найкращими в усьому. Це стосується і медицини – усі хочуть крутого спеціаліста. Але трішки спантеличують прохання зробити так, щоб було видно результат, але навколишні не здогадалися, що була пластична операція. Кажу: зміни на краще завжди помітні!

Зараз десь 50% моїх пацієнтів – закарпатці. Наразі оперую близько двох тижнів на місяць у Києві, решту часу тут, в Ужгороді. Мене дуже гарно тут прийняли, тому відчуваю певну відповідальність і потребу віддячити.

Щойно приїхав в Ужгород, організував безкоштовні огляди шкірних покривів на виявлення меланоми, разом з колегами з "Prevention" відправляли ліки, гуманітарну допомогу у лікарні столиці, – відчував гостру потребу бути корисним.

Реклама

Консультації щодо злоякісних утворень практикую безкоштовні і зараз, як і безоплатні операції з реконструкції обличчя для постраждалих унаслідок військових дій. Нещодавно оперував пацієнтку, яку поранило осколками на блок-посту – її просто там зашили нашвидкуруч, промили рану у лікарні поруч. Але шрами на обличчі залишились, тож допоміг повернути зовнішню естетику. Такі ж операції безкоштовно у "Prevention hospital" запровадили для наших військових. Переконаний, це важливо. Адже людина не має, дивлячись на себе в дзеркало, заново переживати всі жахи, бачачи шрами. Реконструкція обличчя, відновлення природніх рис, – це теж важлива частина повернення у соціум та до повноцінного життя.

Сьогодні всі лікарі, які стали героями матеріалу, продовжують працювати у "Prevention hospital" та консультують у філіях у різних населених пунктах Закарпаття. Кожен спеціаліст, як і весь колектив клініки, розвивають соціальну складову – безкоштовні консультації, допомогу, операції, – зокрема, для переселенців та військових.

  • Більше інформації за телефоном:  0 800 216 115, адреса: с. Великі Лази, вул.Східна, 4-1
  • Інстаграм
  • Фейсбук
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно