Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатська ОДА повідомила невтішну новину

Закарпатська ОДА повідомила невтішну новину

Закарпатська облдержадміністрація повідомила невтішну новину. Справа в тому, що впродовж останнього місяця кількість тижневих випадків захворювання на COVID-19 в області зросла в шість разів. Про це під час брифінгу розповіла головна епідеміологиня Закарпаття Вікторія Тимчик.  

ВІДЕО ДНЯ

"Спостерігаємо ускладнення епідемічної ситуації вже практично місяць. Якщо на початку липня був підтверджений 21 випадок коронавірусу, в середині – 78, а за минулий тиждень ми зафіксували 488 нових хворих. За аналогічний тиждень 2021 року вірус підтвердили у 89 людей, тобто зараз виявляють у 5 разів більше випадків, ніж минулого року", – зауважила Вікторія Тимчик. 

Читайте також:
У МОЗ запевняють, що в Україні зростає захворюваність на коронавірус
Реклама

За її словами, загалом від початку пандемії в області зареєстрували 118 048 позитивних результатів тестувань, серед них 8 329 – у дітей. У 2022 році із понад 30 тисяч підтверджених випадків – 2 675 виявили у молодшого населення.  

"Показники тестування після початку війни дуже зменшилися, населення рідше звертається по допомогу: або коли наявні всі симптоми захворювання, або є покази до госпіталізації, – наголосила головна епідеміологиня Закарпаття. – Якщо порівнюємо показники, то минулого року на 100 тисяч населення було 519 тестувань методом ПЛР та швидкими тестами, а цьогоріч — 250. Тобто майже у 2 рази менше тестувань, але у 6 разів більше підтверджених випадків". 

Реклама

У Закарпатській ОДА зазначили, що станом на сьогодні "ковідні" ліжка у лікарнях регіону завантажені на 19%. Загалом у закладах охорони здоров’я госпіталізовано 149 осіб, з них 43 – потребують кисневої підтримки, 11 – перебувають у відділеннях інтенсивної терапії. Найбільш завантажені Обласна клінічна інфекційна лікарня – 63%, Іршавська ЦРЛ – 34%, Мукачівська – 31%, Хустська – 24%.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно