Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Завдяки Януковичу Донецьк став найбагатшим містом України

Завдяки Януковичу Донецьк став найбагатшим містом України
Донецьк вперше отримав титул найбагатшого міста України. Столиця Донбасу не стала першою за жодним критерієм, але вона випередила Київ за загальною сумою балів, оскільки жоден з економічних...

Донецьк вперше отримав титул найбагатшого міста України.

ВІДЕО ДНЯ

Столиця Донбасу не стала першою за жодним критерієм, але вона випередила Київ за загальною сумою балів, оскільки жоден з економічних факторів у місті "не провисає".

Чисельність населення в найбагатшому місті України втричі менша, аніж у Києві, на кожного мешканця тут припадає більше готелів, ресторанів,відділень банків. В столиці Донбасу низький рівень безробіття, а кожен рік фіксується збільшення кількості підприємців.

Реклама

У столиці України, яка посіла друге місце, найбільші витрати у перерахунку на одного мешканця – 5720 гривень. Для порівняння в Одесі міський бюджет витрачає лише 2708 гривень на мешканця в рік.

Київ лідирує за абсолютною кількістю створених робочих міст. У цьому аспекті добре справи йдуть також у Харкова, Донецька та Дніпропетровська. Найнижчим рівнем безробіття може похвалитися Комсомольск. У той час як найбільше безробітних виявилось в Переяславі-Хмельницькому, Ладижині і Севастополі.

Реклама

Третє місце у рейтингу посів Харків, четверте – Херсон і замкнув Топ-5 Львів.

Традиційно найвищою середньою заробітною платою можуть похвалитися міста-супутники атомних електростанцій – Енергодар (6171 грн), Кузнєцовськ (6060 грн), Южноукраїнськ (5877 грн) та Нетішин (5665 грн). Але високих зарплат не було достатньо для цих міст, аби потрапити у Топ-20 рейтингу.

А от Трускавець з середньою зарплатою близько 1600 гривень опинився на 18 рядку рейтингу, проте місто отримало максимальний бал за кількістю банківських відділень, готелів та торговельно-розважальних центрів на душу населення.

Реклама

Місто Буча не потрапило в двадцятку, однак тут на одного мешканця припадає майже 105 квадратних метрів. Лідером за площею новобудов став Вишгород, але цього також виявилось недостатньо, щоб потрапити в рейтинг.

При розрахунку рейтингу до уваги бралися такі фактори як - рівень забезпеченості економічно активного населення, середня заробітна плата, витрати міського бюджету на одного мешканця, рівень зайнятості і безробіття, рівень ділової активності, розвиток торговельно-розважальної інфраструктури, житловий фонд міста, враховуючи житло, побудоване за останній рік.

Фокус

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно