Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

ЦВК оголосила про старт виборчої кампанії

ЦВК оголосила про старт виборчої кампанії
Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу з виборів народних депутатів України з понеділка, 30 липня. Оголосив про старт виборів голова ЦВК Володимир Шаповал на засіданні ЦВК...

Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу з виборів народних депутатів України з понеділка, 30 липня. Оголосив про старт виборів голова ЦВК Володимир Шаповал на засіданні ЦВК у п'ятницю.

ВІДЕО ДНЯ

Вибори пройдуть 28 жовтня. Вони проводяться за змішаною системою - по 225 народних депутатів обираються за партійними списками і в мажоритарних округах. За мажоритарці можна балотуватися або від партії, або шляхом самовисування.

В останній раз вибори до парламенту за змішаною системою проводилися в 2002 році.

Реклама

Згідно з календарним планом, розробленим ЦВК, вже з 30 липня починається висування кандидатів: за партійними списками і від партій у мажоритарних округах - на з'їздах, зборах або конференціях партійних організацій, або шляхом самовисування в мажоритарних округах. Процес висунення завершиться 9 серпня.

На відміну від усіх попередніх парламентських виборів реєструвати кандидатів, які балотуються по мажоритарці, буде ЦВК, а не окружні виборчі комісії.

Реклама

Документи для реєстрації кандидатів повинні бути подані до ЦВК не пізніше 13 серпня, а в цілому реєстрація повинна завершитися 20 серпня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно