Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • З новим обвинуваченням справу Луценка можуть закрити вже в серпні

З новим обвинуваченням справу Луценка можуть закрити вже в серпні

З новим обвинуваченням справу Луценка можуть закрити вже в серпні
За новим обвинуваченням кримінальну справу проти екс-міністра можуть закрити вже в наступному місяці через закінчення терміну давності. Адвокат Юрія Луценка Олексій Баганець заявив журналістам, що...

За новим обвинуваченням кримінальну справу проти екс-міністра можуть закрити вже в наступному місяці через закінчення терміну давності.

ВІДЕО ДНЯ

Адвокат Юрія Луценка Олексій Баганець заявив журналістам, що за статтею 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України в серпні цього року закінчується термін притягнення екс-голови МВС до відповідальності за цією статтею.

Захисник зазначив, що термін давності за новою статтею - три роки, і він закінчується 6-8 серпня. "Якщо закінчаться строки давності, суд має право закрити кримінальну справу". Баганець наголосив, що зміна обвинувачення є для прокуратури єдиним виходом у сформованій ситуації, оскільки довести звинувачення за статтею 364 (зловживання службовим становищем) вона не змогла.

Реклама

Він додав, що прокуратура як і раніше не визнає очевидного факту - відсутність складу і події злочину, про що захист заявляв раніше. "Повинно було пройти півтора року, щоб вони зрозуміли після рішення Європейського суду, що не можна йти по беззаконню, а потрібно хоча б більш-менш дотримуватися вимог закону. Наскільки я зрозумів, вони знайшли такий спосіб - підвести справу під зміну обвинувачення і кваліфікувати дії за такою статтею, за якою скоро закінчуються терміни давності притягнення до відповідальності", - сказав Баганець.

Адвокат звернув увагу на те, що за півтора року в справі не відбулося жодних змін, не були задоволені клопотання захисту про виклик нових свідків, про залучення нових документів, що зробило б очевидним для суду відсутність події злочину.

Реклама

У свою чергу представник звинувачення Віктор Клименко, коментуючи зауваження журналістів, що прокуратура фактично визнала нездатність довести раніше пред'явлене обвинувачення за статтею 364, зазначив: "Я фактично визнаю, що кваліфікація обвинувачення, пред'явленого підсудним, підлягає зміні. У зв'язку із цим за результатами судового слідства мною і моїми колегами винесений відповідний процесуальний документ, який оголошено в судовому засіданні, надано підсудним, їх захисникам, суду і буде вручений потерпілому".

Відповідаючи на питання, якого вироку прокуратура проситиме для підсудних, Клименко сказав: "Ви що, знущаєтеся з мене?"

Нагадаємо, санкція ч.3, ст.364 Кримінального кодексу, за якою обвинувачувався Луценко, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Реклама

Санкція ч.1, ст.367 КК, яку екс-міністру закидають тепер, передбачає санкцію у вигляді штрафу (від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян), або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно