Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

ЛАЗ посварився з Донецьком

ЛАЗ посварився з Донецьком
Донецька влада подала до Господарського суду міста позов до Львівського автобусного заводу у зв'язку з тим, що підприємство не поставило в обумовлені терміни 40 автобусів, розповідає...

Донецька влада подала до Господарського суду міста позов до Львівського автобусного заводу у зв'язку з тим, що підприємство не поставило в обумовлені терміни 40 автобусів, розповідає КоммерсантЪ-Украина в статті Автобусы отстали от графика з посиланням на заяви мера міста Олександра Лук'янченка.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми відмовляємося від десяти туристичних автобусів, які призначалися для гостей Євро-2012 і не були поставлені вчасно, і вимагаємо повернути нам 26 млн грн, сплачені за контрактом. Крім того, ми отримали лише 9 з 30 міських автобусів. Ми вимагаємо виплати штрафів з боку ЛАЗу", - сказав мер, не уточнивши розмір штрафів.

У ЛАЗі пояснюють затримку з поставкою автобусів тим, що не були вчасно поставлені комплектувальні з Європи, стверджує мер Донецька. В. о. директора комунального підприємства Донелектроавтотранс Віктор Шербак уточнив, що сторони намагалися вирішити це питання шляхом переговорів, але завод відмовився виконувати контрактні зобов'язання. За його словами, терміни поставок закінчилися ще 18 травня. Голова наглядової ради ЛАЗу Ігор Чуркін пояснює, що виконання контракту було затримано, оскільки місто пізно перерахувало кошти.

Реклама

"На виробництво міських автобусів потрібно 5-6 місяців, а нам місто перерахувало кошти тільки в квітні, хоча контракт було підписано ще на початку року", - розповів він. За словами пана Чуркіна, на заводі не мають наміру повертати гроші, оскільки придбали все необхідне обладнання, і поставлять туристичні автобуси до осені, а міські - до кінця місяця.

Нагадаємо, в жовтні минулого року Президент України Віктор Янукович, побувавши на ЛАЗі, пообіцяв збільшити держзамовлення для підприємства.

Реклама

Комерсант Україна

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно