Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді відбудеться вечір пам’яті, присвячений подіям 16 березня у Маріуполі

В Ужгороді відбудеться вечір пам’яті, присвячений подіям 16 березня у Маріуполі

В Ужгороді відбудеться вечір пам’яті, присвячений подіям 16 березня у Маріуполі

У пресцентрі Закарпатської ОВА відбувся брифінг, присвячений підготовці до вечора пам’яті подій 16 березня: пів року тому в Маріуполі російські окупанти бомбардували театр.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначив директор департаменту культури, національностей та релігій обласної військової адміністрації, заслужений артист України Євген Тищук, в Ужгороді на 16 вересня запланували низку заходів.

"Вечір пам’яті, який присвячується Маріуполю, драмтеатру, жителям і захисникам міста, відбудеться у Закарпатському академічному облмуздрамтеатрі ім. братів Ю.-А. та Є. Шерегіїв. Евакуйовані актори підготували вже другу прем’єру під назвою "Маріупольська Драма", а перед виставою відбудеться експозиція картин митця зі Слов’янська Сергія Сметанкіна "Наш Маріуполь"», – підкреслив очільник департаменту.

Реклама
Читайте також:
Зеленський уперше розповів, що насправді відбувалося на "Азовсталі"

"Маріупольська Драма" – це сторітелінг за свідченням самих акторів, які були в епіцентрі подій 16 березня. У цій виставі учасники вперше не створюватимуть образи, а "зіграють" самих себе. Також будуть задіяні артефакти – предмети, які використовували митці у той страшний час переховування у приміщеннях театру, очікуючи на "зелений коридор".

Реклама

В.о. директора-художнього керівника Донецького академічного обласного драмтеатру (м. Маріуполь), заслужена артистка України Людмила Колосович розповіла про творчі плани трупи, гастролі в Україні та за кордоном.

"Ми даємо дуже багато інтерв’ю для радіо, телебачення різних країн, майже щодня інформуємо світ про те, що відбувається в Україні, що відбулося в Маріуполі і що зараз з нашим театром", – наголосила керівниця Донецького драмтеатру.

Художник, член Національної спілки художників України (м. Слов’янськ) Сергій Сметанкін в Ужгороді вже бував, але вперше за таких обставин.

Реклама

"За кілька тижнів до повномасштабного вторгнення у Маріуполі в мене була велика виставка, на якій представив близько 45 робіт. З них вдалося врятувати усього декілька, які дивом змогли вивезти. Їх і побачать на виставці в Ужгороді", – прокоментував митець.

Вхід на виставу 16 вересня о 18:00 вільний, проте вітається благодійний внесок на підтримку українських військових. Вдруге "Маріупольську Драму" планують показати 2 жовтня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно