Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • путін оголосив часткову мобілізацію в рф: що це означає для України

путін оголосив часткову мобілізацію в рф: що це означає для України

путін оголосив часткову мобілізацію в рф: що це означає для України

Очільник кремля володимир путін оголосив в росії часткову мобілізацію 21 вересня та підписав відповідний указ. Що це означає для України та чим вона може бути небезпечна – розповідаємо у матеріалі.

ВІДЕО ДНЯ

Часткова мобілізація ускладнить ситуацію на фронті, росія може піти у наступ

Так, військовий експерт Петро Черник вважає, що часткова мобілізація в рф ускладнить ситуацію на фронті для України. 

"Ускладнить нам життя. Однозначно, бо з’являться десятки тисяч нових російських громадян, які підуть воювати за "родіну". Ми маємо усвідомлювати, що кожна людина, озброєна автоматом і кількома гранатами – це одиниця, яку треба знищувати. Їхні людські ресурси кратно вищі за наші", – наголосив він.

Реклама
Читайте також:
путін оголосив в росії часткову мобілізацію

Експерт додав, що росія буде відправляти на війну все більше і більше своїх громадян, оскільки кремль не прийме поразку, а путін ніколи не сяде на лаву підсудних.

Реклама

"Вони кидатимуть у бій все більше і більше своїх громадян. Якщо заради утримання влади путіна і взагалі філософії імперії треба буде вбити 100-200 тисяч, мільйон росіян, вони уб’ють", – вважає Черник.

Також він не виключає, що Росія може знову піти у наступ у деяких ділянках фронту. "Не можна недооцінювати противника. Я наведу історичні паралелі. Після Сталінградської битви стало зрозуміло, що Німеччина програє. Нагадаю, Сталінградська битва закінчилася у лютому 1943 року, а війна закінчилася у вересні 1945 року. Два з половиною роки лилася кров. А на зламі 44-45 років німці здійснили блискучу контрнаступальну операцію, так звану Арденнську операцію у південно-західну Бельгію. От чому я цей приклад наводжу? Гітлер знав, що вони приречені, але вони билися. І ця операція  їм не допомогла вирішити проблему війни, але вони все ж таки її організували. Тому не можна недооцінювати пораненого звіра", – заявив Черник.

Часткова мобілізація більше загрожує самій росії, ніж Україні

Водночас військовий експерт Владислав Селезньов вважає, що оголошення часткової мобілізації в росії суттєво не вплине на перебіг її війни, яку країна-агресорка розпочала проти України. Натомість указ диктатора володимира путіна викличе проблеми всередині самої країни. Справа у тому, що фактично під примусом будуть віддавати до війська тих чоловіків, які цього не хочуть.

Реклама

Експерт вважає, що путінський указ викличе спротив у всіх регіонах російської федерації.

"Яким чином може вплинути на хід війни? Лише в плані того, що тепер це росію штовхає на проблеми всередині її ж країни. Бо всі росіяни, які хотіли брати участь у бойових діях – вони вже на території України", – пояснює Селезньов.

Він наголошує, виступ "фюрера" путіна та сприйняття його погроз "звучать вже не так", як було 24 лютого.

Провідний фахівець Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС Станіслав Желіховський вважає, що у росії можливий переворот. Зокрема, він говорить, що у рф може спалахнути бунт громадян через невдоволення людей результатами війни проти України.

"Я б тут зазначив, що прикладів в історії багато. Такі поразки росії, коли вона з такими бровадами йшла на різного роду військові компанії і програвала їх – вони були каталізаторами підняття народу на певний супротив і навіть це призводило до зміни владного режиму. Аналогії і я не виключаю, що ті поразки, які відбуваються на території України, і на Харківщині, і на південному напрямку, можуть призвести до того, що росіяни зададуться питанням: "А навіщо ми це все зробили, адже ми і війну програли і перебуваємо під різними санкціями". І власне тоді і виникнуть питання. Тому цілком можливо, що російський бунт матиме місце, як і це було раніше", – зазначив експерт.

Нагадаємо, росіяни розпочали масові протести проти мобілізації по всій країні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно