Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Дитина померла від отруєння грибами

Дитина померла від отруєння грибами
У Броварському районі через отруєння грибами померла 13-річна дівчина. Її молодша сестра та двоюрідний брат проходять курс лікування в столичній лікарні "ОХМАТДИТ". Їх стан середнього ступеня...

У Броварському районі через отруєння грибами померла 13-річна дівчина. Її молодша сестра та двоюрідний брат проходять курс лікування в столичній лікарні "ОХМАТДИТ". Їх стан середнього ступеня важкості. Лікарі запевнили, що діти ідуть на одужання.

ВІДЕО ДНЯ

"Перша дівчинка поступила 13 червня. Після зібраних аналізів ми уточнили, що окрім неї, інші діти в сім'ї також споживали гриби. З'ясувалося, що напередодні їхні батьки в лісі поблизу одного із сіл Броварського району назбирали грибів і приготували їх на вечерю. Тому ми наполягали і на їхній госпіталізації. В дітей був понос і тошнота. Через добу їм стало гірше і це нас налякало. Почали відразу проводити всі необхідні заходи: плазмоферези, підключали апарат штучного дихання, робили гемодіаліз та інше. Проте, 20 червня одна із дівчаток померла," - розповів завідувач відділення інтенсивної терапії гострих інтоксикацій Олександр Урін.

Зараз діти на спеціальній дієті. Кожного дня їх провідують батьки.

Реклама

"Стан дітей між середньою важкістю і легкою із позитивною динамікою. Отрута блідої поганки діє три тижні. Вже два тижні пройшло. Помітно, що стан пацієнтів покращується. Це свідчить, що отрута виходить з організму. Донедавна діти перебували на повному голоді. Вже перейшли на дієту. Батьки приїжджають до нас кожного дня. Привозять їм продукти, яких немає у лікарняній їдальні. Надіємося, що позитивний процес, який зараз іде не змінить свого напрямку, адже у випадках тяжких отруєнь буває різне," - зазначив лікар.

В цьому році в "ОХМАТДИТ" ще не поступало дітей із отруєнням грибами.

Реклама

"Було лиш кілька пацієнтів із підозрою на отруєння неїстівними грибами. Сподіваємося, що більше не буде," - зазначив насамкінець лікар.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно