Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Все про відключення електроенергії: хто повідомляє, як довго не буде світла та інше

Все про відключення електроенергії: хто повідомляє, як довго не буде світла та інше

Все про відключення електроенергії: хто повідомляє, як довго не буде світла та інше

Національна енергетична компанія "Укренерго" розповіла про відключення електроенергії. Зокрема, хто повідомляє про відключення, як довго це буде тривати, як знайти свого оператора системи розподілу та ін.

ВІДЕО ДНЯ

Хто повідомляє про відключення? Оператор системи розподілу (обленерго) через свої сайти та соцмережі, особисті кабінети споживача та чатботи у месенджерах.

Як знайти свого оператора системи розподілу? Інформацію можна отримати у постачальника електроенергії, який надсилає платіжки.

Реклама
Читайте також:
Відключення світла: що робити в разі вимкнення електроенергії

Навіщо потрібні відключення електроенергії? Щоб зменшити навантаження на мережі й вберегти їх від нових пошкоджень, а також дати час енергетикам для відновлення обладнання, яке зруйновано обстрілами ворога.

Реклама

Чому мій будинок відключили, а сусідній ні? Яких саме споживачів відключати визначають оператори системи розподілу (обленерго). Їх вибір залежить від стану мереж та обсягів обмежень, які треба застосувати.

Як довго це буде тривати? Обмеження триватимуть до відновлення роботи зруйнованого обстрілами обладнання магістральних мереж. Ремонти тривають 24/7.

Як підготуватися до відключень? Зарядити всі пристрої з акумуляторами та додаткові павербанки, запастися водою, ліхтариками, приготувати термоси з гарячою їжею та водою.

Реклама

Варто відзначити, що в Офісі президента попередили громадян, що ракетні обстріли росіянами критичної інфраструктури можуть призвести до відключення електроенергії не лише в окремих регіонах, а в Україні загалом. Кирило Тимошенко в ефірі телемарафону зазначив, що критична ситуація складається по всій державі. Адже регіони взаємопов’язані між собою та залежать один від одного в енергетичному плані.

Раніше видання розповідало, що необхідно мати в разі відсутності електрики.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно