Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Вручення повісток: українцям розповіли про важливий нюанс

Вручення повісток: українцям розповіли про важливий нюанс

Повістка територіального центру комплектування і соціальної підтримки не може бути оскаржена у суді Відповідне рішення ухвалив Касаційний адмінсуд у складі Верховного Суду.

ВІДЕО ДНЯ

Повістка є лише засобом повідомлення військовозобов’язаного про його обов’язок прибути у зазначену дату до територіального центру комплектування, — зазначається у рішенні. 

Обов’язок військовозобов’язаного з’явитися на виклик до територіального центру встановлено не повісткою, а законом України "Про військовий обов’язок і військову службу".

Реклама
Читайте також:
Неявка за повісткою: що буде, якщо не з’явитися у військкомат

За словами юриста Ігоря Колесника, відтепер громадянам немає сенсу оскаржувати такі повістки, оскільки всі суди повинні враховувати висновки Верховного Суду.

Реклама

Якщо людині виписали повістку та вона за неї розписалася, обов’язково має прийти до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

"Якщо людину викликали повісткою, але вона не прийшла, місцеві Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки можуть трактувати це як ухилення від мобілізації, що тягне за собою кримінальну відповідальність", − повідомив юрист Ігор Колесник.

Ухилення від військової служби при мобілізації в умовах війни передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 5 років.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно