Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Опозиція взялась денонсувати Харківські угоди

Опозиція взялась денонсувати Харківські угоди
Нардеп Володимир Яворівський («БЮТ-Батьківщина») зареєстрував проект закону «Про денонсацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території...

Нардеп Володимир Яворівський («БЮТ-Батьківщина») зареєстрував проект закону «Про денонсацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України».

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради.

В той же час текст законопроекту наразі є недоступним для ознайомлення.

Реклама

Вчора, 31 травня, Конституційний Суд оприлюднив рішення за конституційним поданням 47 народних депутатів, в якому визнав неконституційним позбавлення Верховної Ради права вносити законопроекти щодо денонсації міжнародних угод.

11 січня поточного року Верховна Рада внесла зміни до Регламенту ВР, за якими народні депутати не мають права вносити на розгляд парламенту законопроекти про денонсацію міжнародних договорів. Передбачалося, що це право повинні мати лише Президент і Кабінет міністрів.

Реклама

Коментуючи рішення КС, суддя Конституційного Суду Андрій Стрижак зазначив, що ті зміни, які були внесені до регламенту ВР, були викликані бажанням в певний момент «трошки підправити Конституцію». Він наголосив, що під час ухвалення відповідних змін до регламенту не було озвучено жодного правового підґрунтя, а лише були емоційні та політичні заяви. «Намагалися зіграти на цьому, щоб хтось не дай Бог не чіпав деякі угоди і не вніс законопроект про денонсацію міжнародних договорів», - сказав А.Стрижак, додавши, що мова, в першу чергу, йде про так звані «харківські угоди».

Довідка. 21 квітня 2010 року в Харкові Президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ у Криму після 2017 року на 25 років (до 2042 року) з можливим продовженням ще на п'ять років.

В обмін на це Україна мала одержати знижку при закупівлі російського газу на 100 доларів за тисячу кубометрів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно