Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • З 14 грудня закон набуде чинності: які зміни для водіїв підготував Кабмін

З 14 грудня закон набуде чинності: які зміни для водіїв підготував Кабмін

З 14 грудня закон набуде чинності: які зміни для водіїв підготував Кабмін

Кабінет міністрів України прийняв зміни до двох постанов, які регулюють отримання посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів. Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС України.

ВІДЕО ДНЯ

Відповідно до змін, найближчим часом більше не буде обов’язковим отримувати пластикові бланки документів про право керування транспортними засобами та про реєстрацію транспортних засобів.

Читайте також:
Великі зміни через 3 тижні: в Україні з 1 грудня буде нововведення, яке стосується багатьох
Реклама

Можна буде обрати, яку саме послугу отримати:

  • оформлення виключно онлайн із оформленням тільки електронного варіанту документів, які дають право керувати транспортними засобами;
  • оформлення традиційних пластикових бланків посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, наприклад, у сервісному центрі МВС.
Реклама

"Кабінет Міністрів України прийняв фінальний підзаконний акт (всього три Постанови і один Закон), спрямований на правове врегулювання процедури отримання електронного посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу", — проінформував заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий.

Які зміни для водіїв внесені Кабміном

Електронні варіанти документів, тобто, Е-посвідчення водія та Е-свідоцтво про реєстрацію транспортних, засобів можуть стати єдиними наявними у людини документами, що дають право керувати транспортними засобами.

Якщо раніше при реєстрації авто або при отриманні посвідчення водія обов’язковим було оформлення бланків цих документів, то від середини грудня можливо буде від бланків зовсім відмовитись.

Реклама

"Посвідчення водія або свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу в Електронному кабінеті водія чи в застосунку Дія не просто стає рівнозначним до фізичних документів, а може повністю їх замінювати", — уточнив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

Цифровізація послуг передбачає, що самостійно у кілька кліків можна буде легко оформити обмін посвідчення водія, проводити реєстраційні дії з транспортними засобами у тих випадках, де огляд фахівців експертної служби МВС не є обов’язковим. Громадяни зможуть зекономити не сплачуючи за бланкову продукцію.

Коли зміни в законі про електронні документи набудуть чинності

Усі ці зміни про електронні посвідчення водія та електронне свідоцтво про реєстрацію транспортних засобів набудуть чинності з 14 грудня 2022 року.

Цифрова держава і зручний державний сервіс — це те, що українці будують навіть під час війни. Головний сервісний центр і надалі працюватиме над рішеннями, які дозволять спрощувати отримання державних послуг.

Нагадаємо, що в Україні вводять авансовий внесок з податку на прибуток для обмінників.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно