Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді комунальники готуються до зими

В Ужгороді комунальники готуються до зими

Підготовка комунальних служб Ужгорода до роботи у зимовий період, стан підготовки дорожнього та водопровідно-каналізаційного господарства були на порядку денному наради, у якій взяли участь, зокрема, секретар міської ради Арсен Мелкумян, директор департаменту міської інфраструктури Віталій Гільтайчук, керівники комунальних підприємств та працівники профільних підрозділів міської ради.

ВІДЕО ДНЯ

Наголошувалося: головне завдання – забезпечити максимально стабільну роботу житлово-комунальної інфраструктури цієї зими, зважаючи, зокрема, і на воєнний стан.

Як було зазначено, уже цими вихідними очікується погіршення погодних умов. Тож керівнику КП "КШЕП" Олександру Тесленку доручили підготувати спеціалізовану техніку до обслуговування вулично-дорожньої мережі. Олександр Олександрович проінформував, що техніка для очищення від снігу і посипання доріг готова до сезону, підготовлена піщано-соляна суміш – підприємство має 300 тонн технічної солі, близько 80 кубічних метрів відсіву та стільки ж піску. Сипучі матеріали ще закуповуються.

Реклама
Читайте також:
Дощі на низовинній частині, у горах – сніг та ожеледь: погода на Закарпатті

Загалом для роботи в зимовий період підготовлено 37 одиниць спеціалізованої техніки, серед яких 9 КДМ (комплексних дорожніх машин), 8 тракторів – вони підсипатимуть вулиці протиожеледною сумішшю та чиститимуть їх від снігу. У разі значного погіршення погодних умов можливе додаткове залучення спецтехніки підрядних організацій та інших комунальних підприємств.

Реклама

Розповів про обсяг виконаних робіт з підготовки до зими і керівник КП "Водоканал м.Ужгорода" Станіслав Карташов. Так, для безперебійного водопостачання і водовідведення осель ужгородців проведено ремонти водопровідних і каналізаційних мереж, повну перевірку водопровідних станцій (профілактичний огляд станцій, поточний ремонт зовнішніх мереж теплофікації, камер, труб та колодязів, ремонт запірної арматури, теплотрас, встановлення нових світильників тощо), перевірку насосних станцій, вузлів знезараження та проведення ремонту приміщень.

На випадок перебоїв із електрикою водоканал, який є стратегічним комунальним підприємством, ще влітку звернувся до міжнародних партнерів і завдяки друзям із німецького міста-побратима Дармштадта як гуманітарну допомогу отримали генератори, вони вже працюють. Завдяки обладнанню, у разі відключення електроенергії через ворожу агресією, станції, на яких стоять генератори, зможуть працювати тривалий час автономно.

Але для забезпечення безперебійної подачі води в разі відключення електроенергії потрібно набагато більше генераторів. Тому на придбання генераторів виділила бюджетні кошти й Ужгородська міська рада.

Реклама

Якісна підготовка до зими залежить від злагодженої роботи усіх комунальних служб та відповідальності кожного мешканця громади – на цьому було наголошено на нараді.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно