Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

УЄФА не втручатиметься у політичні справи України

УЄФА не втручатиметься у політичні справи України
"УЄФА не має позиції щодо політичної ситуації в Україні" - така офіційна заява прозвучала після слів європейських політиків, зокрема австрійських та німецьких, про бойкот української частини...

"УЄФА не має позиції щодо політичної ситуації в Україні" - така офіційна заява прозвучала після слів європейських політиків, зокрема австрійських та німецьких, про бойкот української частини футбольного Чемпіонату Європи, який має відбутися цього літа. Європейці таким чином протестуватимуть проти ставлення української влади до ув’язненої екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

ВІДЕО ДНЯ

У своїй заяві головний футбольний орган Європи зазначив, що обов’язок бути незалежним від політики прописаний у його статуті. "Невтручання в політичні справи та захист національних асоціацій від будь-яких форм політичного впливу необхідні, аби підтримувати футбол в дії і забезпечувати його доступність усім і всюди", - йдеться в заяві.

Країни, які приймають чемпіонат, обираються лише на основі футбольних критеріїв, і "УЄФА твердо переконана, що незалежність від політичних поглядів абсолютно необхідна, щоб забезпечити людям гру в футбол, надію та запал, незалежно від політичної ситуації в їхній країні". "Тому УЄФА не має своєї позиції щодо політичної ситуації в Україні і не займатиме її, а також не втручатиметься у внутрішні урядові справи", - сказано в повідомленні.

Реклама

Чемпіонат Євро-2012 – футбольна подія, яка, однак, також істотно впливатиме на спортивну, економічну та соціальну сфери країн, які приймають його, йдеться в заяві. "Уболівальники, журналісти, телевізійники, а також політики та лідери з усієї Європи дізнаватимуться, відкриватимуть, насолоджуватимуться цими країнами, а ще дискутуватимуть, сперечатимуться про них, і УЄФА переконана, що такий обмін на всіх рівнях також створюватиме можливість для позитивних змін у суспільстві", - кажуть європейські футбольні чиновники.

У середу Австрія заявила, що її урядовці не відвідають жодного матчу в Україні під час чемпіонату. У Німеччині і Голландії сказали, що можуть вчинити так само, якщо Київ не поліпшить ситуацію з верховенством права, зокрема в питанні Юлії Тимошенко. Тим часом прес-служба українського парламенту поширила заяву голови Верховної Ради Володимира Литвина, в якій він визнав, що в Україні є "проблеми", однак сказав, що "нагнітання негативізму і страхів є недоречним".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно