Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Фонд Порошенка виявився найбільшим приватним інвестором ЗСУ

Фонд Порошенка виявився найбільшим приватним інвестором ЗСУ

Фонд Порошенка виявився найбільшим приватним інвестором ЗСУ

У майбутню перемогу України значний внесок робить як український народ, так і приватні меценати та країни-союзники. Серед приватних інвесторів найбільшим є п’ятий президент України Петро Порошенко.

ВІДЕО ДНЯ

Видання OBOZREVATEL пише, що насправді російський наратив про те,  що Україна може воювати виключно підтримці Заходу, не відповідає дійсності.

Читайте також:
Крила виростають, коли бачиш настрій наших воїнів – Порошенко привіз десантникам на Донбас подарунки
Реклама

У матеріалі йдеться про те, що народ України є одним із головних інвесторів. ЗСУ можуть фінансуватися як за допомогою бюджетних, так і позабюджетних коштів. До таких джерел фінансування належить Державний бюджет, так й волонтерські організації, через які люди можуть переказувати кошти на потреби армії.

Фонд Порошенка виявився найбільшим приватним інвестором ЗСУ – 01
Реклама

Станом на 1 листопада через волонтерські платформи зібрали понад 20 мільярдів гривень. За ці кошти фонди здійснювали закупівлю тактичного одягу, бронежилетів, дронів, електроніки, оптики, обладнання для тактичної медицини, зв’язку, генераторів та зарядних пристроїв, авто та спеціалізованої воєнної техніки.

Видання також пише, що серед приватний інвесторів найбільший внесок зробив п’ятий президент України Петро Порошенко. Його фонд на засадах благодійності системно  та цілеспрямовано закуповує техніку, зброю і амуніцію для армії.

Фонд Порошенка виявився найбільшим приватним інвестором ЗСУ – 02
Реклама

Фонд Порошенка сформовано з приватних коштів родини п’ятого президента України. Згідно зі звітністю фонду, від 24 лютого до 15 листопада Фонд спрямував на підтримку ЗСУ 1 млрд. 650 мільйонів гривень або близько 51 мільйонів доларів США за курсом НБУ на момент сплати.

Фонд Порошенка виявився найбільшим приватним інвестором ЗСУ – 03

Окрім того, Фонд Порошенка отримав експортні ліцензії на постачання бронетехніки країн-членів НАТО та започаткував спеціальні програми, які окрім закупівель ексклюзивної воєнної техніки, включають навчання та тренінги.

Також серед основних інвесторів української армії видання називає й країни-союзники

Підтримка України з боку інших країн залежить як від їхніх можливостей, так і від політичної волі – готовності надавати мілітарну підтримку Україні попри тиск Росії. Якщо брати загальний обсяг допомоги, то, за інформацією Кілійського інституту світової економіки, серед країн-союзників лідерами є США, Польща, Велика Британія, Німеччина, Канада. Абсолютним рекордсменом в інвестуванні у ЗСУ є США, які на листопад 2022 витратили більше 16 мільярдів доларів на потреби безпеки України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно