Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Друга українська "Вікіконференція" пройде у Харкові

Друга українська "Вікіконференція" пройде у Харкові
28–29 квітня 2012 року у Харкові відбудеться Друга українська Вікіконференція, у якій візьмуть участь вікіпедисти з України з метою обговорити актуальні питання, які стосуватимуться подальшого...

28–29 квітня 2012 року у Харкові відбудеться Друга українська Вікіконференція, у якій візьмуть участь вікіпедисти з України з метою обговорити актуальні питання, які стосуватимуться подальшого розвитку української Вікіпедії. Організатором Вікіконференції є громадська організація «Вікімедіа Україна». Співорганізаторами Вікіконференції виступають Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Громадське об’єднання «Поступ», Благодійний фонд «Ренесанс». Партнерами Вікіконференції є Нацыональна спілка краєзнавців України та інформаційне агентство «RegionNews». Проведення Вікіконфенції стало можливим за фінансової допомоги Фонду Богдана Гаврилишина.

ВІДЕО ДНЯ

Програма Вікіконференції розрахована на два дні. Частина заходів, приурочених до неї, відбудеться у п’ятницю 27 квітня – прес-конференція «Вікімедіа бере курс на Харків» у благодійному фонді «Ренесанс», у якій візьмуть участь члени Правління громадської організації «Вікімедіа Україна», та зустріч представників громадської організації «Вікімедіа Україна» з харків’янами.

У програмі Вікіконференції заплановано проведення її урочистого відкриття, на якому будуть презентовані видання громадської організації «Вікімедіа Україна» та підписано угоду про співпрацю із Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна, що відбудеться у суботу 28 квітня 2012 року. Також на цей день заплановано заслухати та обговорити близько 10 доповідей, які стосуються різної тематики сучасного стану та перспектив розвитку української Вікіпедії та діяльності громадської організації «Вікімедіа Україна» з питань залучення до Вікіпедії вільних знань.

Реклама

У неділю 29 квітня 2012 року буде провдено дискусії, які стосуватимуться проблем вікіпедійного життя та шляхів активізації співпраці «Вікімедіа Україна» з громадськими організаціями та культурними установами, проведення майстер-класу з основ редагування Вікіпедії та підведення підсумків Вікіконференції. Також на цей день заплановано проведення Вікіекспедиції Харковом.

Вхід на всі заходи Вікіконференції є вільним.

Реклама

Довідка: Громадська організація «Вікімедіа Україна» – українська некомерційна громадська організація, українська неприбуткова організація, яка є регіональним відділенням Фонду Вікімедіа і має на меті підтримку і популяризацію вікі-проектів Фонду Вікімедіа на території України, найвідомішим з яких є Вікіпедія, та сприяння розвитку вікі-спільноти — редакторів, які гуртуються навколо Вікіпедії та інших проектів Фонду Вікімедіа. Перша українська Вікіконференція відбулась 17 вересня 2011 року у Львові і тоді вона зібрала близько 50 вікіпедистів та гостей. Українська Вікіпедія – україномовний розділ всесвітньої онлайн-енциклопедії Вікіпедія, яка налічує більше 380 тисяч статей та більше 2100 зареєстрованих користувачів, які здійснили потягом останнього місяця мінімум одну правку у Вікіпедії.Прес-служба ГО «Вікімедіа Україна»

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно