Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Новий рік 2023: в яких облцентрах встановлять ялинку, а в яких – ні

Новий рік 2023: в яких облцентрах встановлять ялинку, а в яких – ні

Новий рік 2023: в яких облцентрах встановлять ялинку, а в яких – ні
Фото: ілюстративне

Цього року на тлі повномасштабної війни точиться дискусія: чи варто взагалі встановлювати ялинку – наскільки це доречно, безпечно і чи не надто марнотратно. Противники ялинки свої позиції аргументують тим, що гроші краще направити на армію, а "святкуватимемо після війни". Прихильники навпаки кажуть, що скромне свято зараз нікому не завадить, і "путін не повинен вкрасти його у нас".

ВІДЕО ДНЯ

На чий бік встала влада обласних центрів України – на інфографіці видання "Слово і діло".

Головну ялинку країни, яку цього року називатимуть "Ялинка незламності", в Києві встановлять. Вирішили встановити символічну ялинку на Софійській площі за гроші бізнесу та меценатів. Цього року дерево буде штучним, висотою 12 метрів (що втричі нижче, ніж зазвичай).

Реклама
Читайте також:
Грудень 2022 року: календар свят та чи буде додатковий вихідний

На ялинці будуть енергозберігаючі гірлянди, які працюють від генератора – його потім передадуть військовим. Нарядять прикрасами минулих років, тисячу куль синього та жовтого кольорів, а також 500 білих голубів надасть бізнес. На вершині – герб України.

Реклама

Внизу ялинки оформлять стенд із прапорами країн, які допомагають Україні. При цьому жодних фудкортів, ярмарків чи атракціонів не буде. Відкриття ялинки планують традиційно на 19 грудня, тільки, мабуть, не в такому форматі, як завжди.

В решті обласних центрів із новорічним настроєм буде гірше. Остаточно рішення щодо ялинки ще не ухвалили у Луцьку, невідомо також чи буде вона у Хмельницькому, Одесі, Ужгороді та нещодавно деокупованому Херсоні (у місті досить важка гуманітарна ситуація та постійні обстріли).

В Івано-Франківську замість центральної ялинки та ковзанки встановлять інсталяцію "Ялинка перемоги", де буде понад тисячу дитячих малюнків.

Реклама

Мер Львова Андрій Садовий кілька тижнів тому сказав, що влада ще навіть не починала думати щодо ялинки – "не на часі". Тож можна припустити, що Львів буде без ялинки.

Борис Філатов проводив у своєму Facebook опитування, чи потрібна ялинка у Дніпрі. Більшість проголосували "проти".

У Запоріжжі, Тернополі та Рівному рішення про ялинку теж ухвалювали шляхом онлайн-голосування – її не буде. Але у Тернополі на Театральній площі працюватиме Резиденція Святого Миколая, а також буде влаштована Різдвяна шопка.

Ялинки не буде і в Чернігові, Чернівцях, Вінниці, Кропивницькому, Миколаєві, Харкові, Черкасах, Полтаві та Сумах (влада останніх двох міст уточнила, що зекономлені кошти спрямують на армію та оборону). Житомир також обійдеться без ялинки, але організовує святкові заходи для дітей.

Новий рік 2023: в яких облцентрах встановлять ялинку, а в яких – ні – 01

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно