Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У День Перемоги хустяни ходили по розпеченому вугіллю

У День Перемоги хустяни ходили по розпеченому вугіллю
9 травня на Красному полі біля Хуста відбувся неординарний патріотично-оздоровчий захід – ходіння по розпеченому вугіллю босоніж. Організаторами дійства виступили голова Асоціації здорового...

9 травня на Красному полі біля Хуста відбувся неординарний патріотично-оздоровчий захід – ходіння по розпеченому вугіллю босоніж.

ВІДЕО ДНЯ

Організаторами дійства виступили голова Асоціації здорового способу життя «Закарпатський морж» Богдан Дикий, громадська організація «Хуст – наш дім» та місцеві моржі.

Почався захід традиційним розведенням вогнища для отримання деревного вугілля. Після заходу сонця вуглеходці приступили до розведення великого багаття, молитви і виконання фізичних вправ, пританцьовування з повторенням фрази: «Я сильний духом!».

Реклама

Жінки наспівували чоловікам-екстремалам народних пісень.

- На жаль, так склалися стереотипи, що у багатьох краян ходіння по розпеченому вугіллю асоціюється мало не з шаманськими практиками, або з йогівськими медитаціями. Насправді далеко не всім відомо, що оздоровчий ритуал для наших пращурів – слов’ян був традиційним дійством. Його практикували пізніше й козаки для виховання здорових, відважних, невразливих до ворожих куль і непереможних вояків, які безстрашно боронили рідну землю, – розповів головний вуглеходець Закарпаття Богдан Дикий. – Крім того, обряди вуглеходіння проводили в християнських монастирях, у деяких духовних обителях.

Реклама

- Сьогоднішню акцію ми присвятили перемозі над фашизмом у Європі, закінченню Другої світової війни, яка, по суті, розпочалася із закарпатського Хуста. Тому символічно, що в цей день наша організація провела «екстремальний» захід саме в місті над Тисою. Ми вдячні сьогоднішнім бійцям, воїнам світла, які воюють за мир на Сході держави і молимося за їхні життя, – зазначив вуглеходець із Хуста Едуард Фегер.

Варто зазначити, що серед любителів «гарячого адреналіну» були й представники Ужгорода та Мукачева, а також як вуглеходці зі стажем, так і початківці. Для тих, хто вирішив «прогулятися» гарячою «доріжкою» вперше, пан Богдан провів короткий інструктаж і наголосив, що після закінчення процедури відчувається неабиякий приплив енергії, очищення і розблокування енергетичних каналів, стираються негативні інформаційно-енергетичні програми.

Проведення наступного подібного заходу планується в місті над Латорицею на День Незалежності України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно