Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Минулоріч в Закарпатській області всиновили 43 дитини

Минулоріч в Закарпатській області всиновили 43 дитини

Кількість охочих прийняти дитину в родину на Закарпатті зростає. Минулого року кандидатів в усиновлювачі було на 50% більше, ніж у 2021 році. На цьому наголосила начальниця Служби у справах дітей ОВА Світлана Якімеліна.

ВІДЕО ДНЯ

"Війна – не привід відмовитися від усиновлення. Ми це бачимо за підсумками року. Так, у 2022 році на Закарпатті всиновили 43 дитини, двох із них прийняли в родини іноземці", – розповіла Світлана Якімеліна.

Читайте також:
У Мукачеві створили ще одну прийомну родину
Реклама

За її словами, серед усиновлювачів є й вимушені переселенці, які вже за новим місцем проживання збирали пакети необхідних документів, проходили навчання та ставали на облік у службах у справах дітей області. Відповідні фахівці супроводжують сім’ї з моменту звернення, впродовж усиновлення, а також після влаштування дитини в родину.

Також Світлана Якімеліна зауважила, що минулого року в регіоні створили нові будинки сімейного типу – 2 в Ужгородському та 1 в Тячівському районах, а також – 1 прийомну сім’ю у Рахові. Загалом у сім’ї влаштували 421 дитину-сироту та дитину, позбавлену батьківського піклування.

Реклама

До того ж у 2022 році усиновлювачі, крім гарантованої державної підтримки при усиновленні дитини, мали можливість подати заявку на отримання одноразової грошової допомоги на кожну усиновлену дитину в межах програми Міністерства соціальної політики у партнерстві з Міжнародною організацією "СОС Дитячі Містечка".

"Дитині для гармонійного розвитку необхідно зростати в сім’ї, в атмосфері любові, щастя та розуміння. Для цього ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність та піклуватися про кожну дитину", – наголосила Світлана Якімеліна.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно