Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Іршавщині провели виховний захід до Дня пам’яті та примирення (ФОТО)

На Іршавщині провели виховний захід до Дня пам’яті та примирення (ФОТО)

На Іршавщині провели виховний захід до Дня пам’яті та примирення (ФОТО)
7 травня у залі Іршавського будинку дитячої творчості провели виховний захід до травневих пам’ятних дат. На заході були присутні вихованці Ільницького ЗОШ-інтернату І-ІІІ ступенів, вихованці гуртків,...

7 травня у залі Іршавського будинку дитячої творчості провели виховний захід до травневих пам’ятних дат. На заході були присутні вихованці Ільницького ЗОШ-інтернату І-ІІІ ступенів, вихованці гуртків, які діють на базі РБДТ. Серед гостей – міський голова, заступник голови райради, герої сьогоднішнього часу – учасники АТО, учасники ІІ світової війни та діти тої безжальної війни.

ВІДЕО ДНЯ

Насамперед хвилиною мовчання присутні вшанували всіх загиблих сім десятків років тому та тих, молодих і свідомих патріотів, які віддали своє життя обороняючи рубежі сучасної України сьогодні, - повідомили в Іршавській міській раді.

Спогадами про далекі події поділилася Ганна Василівна Фечка. У свої благословенні Богом 94 роки Ганна Василівна радо погодилася на спілкування із молодим поколінням. Її душа щемить і досі, і до останнього подиху болітиме, бо жахи ІІ світової забрали в неї найдорожче – двох рідних братів - Василя та Івана Овсак. Один із них поляг на фронті, а інший пішов із цього світу у жахливих муках, перебуваючи у в’язницях Будапешту та Німеччини.

Реклама

Пригадали своє нелегке дитинство і розповіді батьків доньки учасників ІІ світової війни Йосипа Петровича та Фріди Анісімовни Фоменко.

Для більшості присутніх ця розповідь є історією і ніхто з нас не міг навіть уявити, що ці третьокласники, п’ятикласники чи десятикласники знову стануть свідками війни. Ніхто не міг передбачити, що вільна і Незалежна молода Україна стане полем братовбивчого бою.

Реклама

Вчора на зустрічі виступили і творці сучасної гіркої історії нашої держави – доброволець Михайло Боднар із Довгого, військовий ЗСУ Сергій Бугайцов з Іршави, мобілізований Віктор Ільницький із Чорного Потоку. Всі троє залишили рідні домівки та побували в самому пеклі Сходу.

«Будучи у 2003 році в Іраку, Ліберії, Африці у миротворчій місії, я не думав, що за якихось 10-12 років відстоюватиму рідну українську землю зі зброєю в руках», - зізнається Сергій Бугайцов.

«Найважче бути наодинці із собою, коли повертаєшся у відпустку. Дивитися на своїх дітей, які живуть мирним, безтурботним життям та згадувати дітей війни Луганщини та Донеччини», - нестримуючи сліз каже Михайло Боднар.

Реклама

Ось такі дві епохи, кілька поколінь і одна біда на всіх – кровопролиття, біль, страждання, смерть невинних людей. У залі їх представили у двох музейних експозиціях. Одна – це гімнастерка солдата радянської армії, форма військовика чехословацької армії, залишки боєприпасів. А інша – на жаль, така знайома сьогодні – форма, прострілений бронежилет, міни, цинки з-під патронів, уламки ворожого «Граду» і «Смерчу».

Всі ці експонати нагадуватимуть майбутнім поколінням, берегтимуть спогади про події.

Насамкінець присутнім продемонстрували відеоролик про символіку травневих свят. Мак, який минулого року в Україні вперше використали як символ 9 травня, означає ніщо інше, як чорний слід від кулі та пролиту кров.

На Іршавщині провели виховний захід до Дня пам’яті та примирення (ФОТО) – 01
На Іршавщині провели виховний захід до Дня пам’яті та примирення (ФОТО) – 02
На Іршавщині провели виховний захід до Дня пам’яті та примирення (ФОТО) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно