Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Карпатах хочуть побудувати ще два курорти, які будуть з’єднані з Буковелем

В Карпатах хочуть побудувати ще два курорти, які будуть з’єднані з Буковелем

В Карпатах хочуть побудувати ще два курорти, які будуть з’єднані з Буковелем

Ще два курорти, які будуть з’єднані з Буковелем, планують побудувати в Карпатах. Про це повідомили на Facebook-сторінці Free Svydovets.

ВІДЕО ДНЯ

Наприкінці 2022 року ТОВ "Буковель" звернулося до двох сільрад — Поляницької (Івано-Франківська область) та Усть-Чорнянської (Закарпаття). Мета звернення — розпочати підготовку до будівництва ще двох курортів — "Бистриця" та "Турбат".

"Анонсовані у 2022 році курорти "Турбат" і "Бистриця" поміщатимуть 25000 людей одночасно, понад 200 км лижних трас, 28 підйомників, а курорт "Сидовець", який анонсований у 2016 році, має приймати до 28000 людей одночасно. У планах — 1400 гектарів території, де розміщуватимуться понад 30 канатних витягів, 230 км лижних трас, 700 гектарів готелів та іншої забудови", — йдеться у публікації.

Реклама
Читайте також:
Будівництво найбільшого в Україні курортного комплексу "Свидовець": чи з’явиться він на Закарпатті?

Як пише "Суспільне. Ужгород", усі три курорти будуть розміщені поряд і будуть з’єднані з Буковелем. Тобто в підсумку планується курорт, який буде розрахований на понад 65 тисяч людей одночасно. Станом на зараз триває підготовка необхідних для будівництва документів.

Реклама

Які можуть бути ризики від будівництва курорту

"Буде знищено чи пошкоджено як мінімум три тисячі гектарів диких карпатських лісів, лук та річок. У дійсності — набагато більше. За наявними картами, забудова, лижні траси та підйомники пройдуть по заповідних територіях, селищах численних червонокнижних рослин та тварин, унікальних гірських озерах Свидовця і так далі", — йдеться у публікації.

"Курорт "Свидовець" — це майже 9 тисяч кубометрів використаної води кожен день і стільки же стічних вод. З двома курортами, анонсованими в 2022 році, вийде під 15 тисяч кубометрів щоденно", — повідомляють у Free Svydovets.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно