Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Президент зранку звернувся до українців

Президент зранку звернувся до українців

Президент України Володимир Зеленський зранку 24 лютого оприлюднив звернення через річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми сильні. Ми готові до всього. Ми всіх переможемо. Бо ми – це Україна!" Ці слова я сказав рік тому, у першому зверненні від початку повномасштабної війни. Ми не знали, що буде завтра. Але точно зрозуміли: за кожне завтра треба битись! Ми стоїмо рівно один рік. І досі знаємо: за кожне завтра треба битись!", – сказав Зеленський.

Президент нагадав, що рік тому в цей день із цього ж місця близько сьомої ранку він звернувся до українців із короткою заявою тривалістю 67 секунд.

Реклама
Читайте також:
Рік жахливої війни

"У ній пролунали дві найголовніші й тоді, і зараз речі. Те, що росія почала проти нас повномасштабну війну. І те, що ми сильні. Ми готові до всього. Ми всіх переможемо. Бо ми – це Україна!" – сказав Зеленський.

Реклама

Українці витримують погрози, обстріли, касетні бомби, крилаті ракети, дрони-камікадзе, блекаут і холод, сказав президент.

"Ми сильніші за це. Це був рік мужності. Рік небайдужості. Рік болю. Рік надії. Рік витримки. Рік єдності. Рік незламності", – додав Зеленський.

Президент подякував всім, завдяки кому триває український опір.

Реклама

"Це всі наші захисники та захисниці. Збройні Сили України. Сухопутні війська, наша піхота й танкісти. Повітряні та Військово-Морські сили. Артилерія, ППО, десантники, розвідники, прикордонники. ССО, СБУ, Нацгвардія, поліція, ТрО – усі наші сили безпеки й оборони. Завдяки вам стоїть Україна", – сказав Зеленський.

У своїй промові президент загадав деокупацію Бучі, Ірпеня, Бородянки. За його словами, весь світ чітко усвідомив, що насправді означає "русскій мір" і на що здатна росія. Водночас світ побачив, на що спроможна Україна.

"Це нові герої. Оборонці Києва, захисники "Азовсталі". Нові подвиги, які здійснювали цілі міста. Харків, Чернігів, Маріуполь, Херсон, Миколаїв, Гостомель, Волноваха, Буча, Ірпінь, Охтирка. Міста-герої. Столиці незламності. Нові символи", – сказав Зеленський.

За його словами, Україна здивувала, надихнула й об’єднала світ.

"На доказ можна сказати тисячі слів, але достатньо кількох. HIMARS, Patriot, Abrams, IRIS-T, Challenger, NASAMS, Leopard", – додав президент.

Він також подякував всім партнерам, союзникам і друзям, які стоять пліч-о-пліч із Україною весь рік.

"Я радий, що міжнародна антипутінська коаліція зросла настільки, що потребує окремого звернення. Я зроблю його незабаром. Обов’язково", – сказав президент.

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно