Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Ужгородщині незабаром з’явиться модульне містечко для вимушених переселенців

На Ужгородщині незабаром з’явиться модульне містечко для вимушених переселенців

На Ужгородщині незабаром з’явиться модульне містечко для вимушених переселенців

Модульне містечко для вимушених переселенців незабаром з’явиться в селі Середнє Ужгородського району. 12 будиночків уже змонтували, зараз тривають ремонтні роботи та облаштування благоустрою.

ВІДЕО ДНЯ

Хід реалізації проєкту оглянув Віктор Микита – голова Закарпатської ОДА спільно з офіційною делегацією уряду Словацької Республіки.

Партнери долучилися до втілення ініціативи зі створення нового житла для внутрішньо переміщених осіб.

Реклама
Читайте також:
Як цієї весни отримати 6660 гривень допомоги

Також у межах візиту керівництво області та представники словацького уряду завітали до евакуйованих українців з Маріуполя, які мешкають у будинку поруч. Тут за підтримки благодійного фонду "Карітас – Мукачево" вже відремонтували перший поверх, а зараз проводять реконструкцію інших приміщень.

Реклама

Загалом у будинку проживають 24 українці, серед них – 11 дітей, деякі переїхали на Закарпаття з батьками, а чиїсь найрідніші залишилися на тимчасово окупованій території. Зокрема, трьох дітей взяло під опіку подружжя волонтерів Володимира та Оксани Завадських, які з перших днів війни під ворожими обстрілами займалися евакуацією українців з Маріуполя.

Віктор Микита подякував подружжю за сміливість, небайдужість і турботу: "У вас по-справжньому велике та добре серце, а сьогодні ще й велика родина, де любові й тепла вистачає для кожного. Сьогодні і завжди ви – одна команда".

Під час зустрічі поспілкувалися про актуальні потреби мешканців будинку та запевнили в подальшій комплексній допомозі, зокрема й щодо продовження соціального і правового супроводу. Голова Закарпатської ОВА також висловив вдячність міжнародним партнерам та представникам благодійного фонду за надійну підтримку і сприяння в реалізації вкрай важливих сьогодні проєктів у нашому регіоні.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно