Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • До війни працював кухарем на круїзному лайнері: історія про військового 128-ої бригади

До війни працював кухарем на круїзному лайнері: історія про військового 128-ої бригади

До війни працював кухарем на круїзному лайнері: історія про військового 128-ої бригади

128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада опублікувала історію про старшого солдата Андрія, позивний "Гламур". Молодий чоловік зараз на передовій захищає Україну від російських окупантів.

ВІДЕО ДНЯ

До війни Андрій працював кухарем на круїзному лайнері. Та після повномасштабного вторгнення вирішив стати на захист держави.

До війни працював кухарем на круїзному лайнері: історія про військового 128-ої бригади – 01
Реклама

"До війни я мав чудову роботу – працював коком (кухарем) на круїзному лайнері. Вільно спілкуюся англійською, отримував дуже пристойну зарплату, об’їздив країни Африки, Францію, Іспанію, все Середземномор’я. Міг і далі спокійно працювати, але пішов у ЗСУ й одразу підписав контракт на три роки. Хоча раніше не відслужив навіть строкову.

Читайте також:
Командир славетної 128-ї бригади нагородив найкращих воїнів
Реклама

Чому пішов у армію? Бо бачу, які страшні речі роблять росіяни, і хочу особисто покласти цьому край.

На Бахмутському напрямку ми тиждень займали позицію на околиці села. Під вечір, коли вже сутеніло, на нас пішла ворожа штурмова група з восьми чоловік. Перед позиціями в секреті стояли двоє бійців, і я сказав їм відходити. Але вони вирішили прийняти бій, бо були надто близько до ворога. Ми одразу зібрали свою групу й кинулися на допомогу.

Шістьох росіян поклали, двоє втекли. Із нас у тому бою поранили тільки одного – мене. Я пішов у бій із "покемоном" (ПКМ – кулемет Калашникова модернізований) і коли один із ворогів підійшов надто близько, розстріляв його впритул. Падаючи, він встиг зробити постріл, куля влучила мені в ногу.

Реклама

Потім інші бійці оглядали вбитих. Судячи з усього, це були "вагнери". Дехто вдягнений у нашу піксельну форму. "Вагнери" дуже нахабно поводяться на полі бою – лізуть під кулі, йдуть по трупах своїх бійців, таке враження, наче під кайфом. Ми поклали їх там дуже багато. Якщо правильно організувати бій, один кулеметник може скосити до 50 ворогів.

Під час бою не відчуваєш страху. А потім, коли аналізуєш, розумієш, що не завжди поводився розсудливо. До постійної стрілянини з часом звикаєш і це притуплює почуття небезпеки. Якось нашу позицію засікли й почали крити з різних сторін. З одної працює снайпер, з іншої арта й міномети. А ми відкрили консервовані ананаси, ласуємо й сміємося. Так поводитися не дуже правильно…

Минулого року я пройшов навчання в Британії. Нас тренували інструктори, що воювали в Сирії й Афганістані. Я пояснював, що Україна воює не з Талібаном, який має на озброєнні "калаші" й іншу легку зброю, в нас інша ситуація.

Але загалом навчання було дуже цікавим і корисним. Тому після війни й сам планую стати інструктором, щоб ділитися воєнним досвідом із військовими з інших країн", – розповів військовий 128 бригади Андрій.

Нагадаємо, воїн із Закарпаття, якого кілька місяців вважали зниклим безвісти, загинув.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно