Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Деякі лікарні можливо об’єднають: що відомо про створення госпітального округу в Закарпатті

Деякі лікарні можливо об’єднають: що відомо про створення госпітального округу в Закарпатті

Деякі лікарні можливо об’єднають: що відомо про створення госпітального округу в Закарпатті

Реформа системи охорони здоров’я триває, і один з її етапів – створення в області єдиного госпітального округу та його кластерів по районах.

ВІДЕО ДНЯ

Це потрібно для того, щоб забезпечити населенню територіальну доступність до якісної медичної та реабілітаційної допомоги. Аби якісно та оперативно діяти, перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький провів нараду із керівниками районів.

Читайте також:
Ці ліки в аптеці тепер можна купити тільки за рецептом: перелік
Реклама

"Нам слід створити госпітальні кластери, встановити їхні межі, визначити, які заклади у майбутньому сформують мережу надкластерних, кластерних, загальних та інших видів. Таку процедуру мають пройти лікарні по всій країні", – прокоментував Мирослав Білецький.

За його словами, відповідний розподіл проходитиме залежно від кількості напрямків медичного обслуговування. Так, у загальних лікарнях можна буде отримати допомогу терапевтичного, хірургічного, інфекційного профілю, неускладнених пологів тощо. А якщо потрібна більш вузькопрофільна допомога – ендокринологів, судинних хірургів, нейрохірургів, допомога при інсульті та інфаркті, ускладнені пологи та неонатологічна допомога – це рівень кластерної лікарні. Також будуть враховувати кількість населення, яке обслуговуватиме кожен заклад.

Реклама

"До процесу формування нової спроможної мережі слід підійти дуже ретельно. Лікарням варто проаналізувати всі фінансові питання, свої можливості. Так, можливо, нам доведеться об’єднувати заклади, але передусім маємо думати про людей, якісні послуги та сучасні методи лікування у комфортних умовах", – зазначив перший заступник керівника краю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно