Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Порушників будуть штрафувати: в ОВА звернулись до закарпатців

Порушників будуть штрафувати: в ОВА звернулись до закарпатців

Порушників будуть штрафувати: в ОВА звернулись до закарпатців

Справжня тепла весна ще не настала, а закарпатські рятувальники вже фіксують пожежі в екосистемах. З початку березня вони виїжджали гасити загоряння сухої трави понад 10 разів. Вогонь знищив близько 6 га земель.

ВІДЕО ДНЯ

Впродовж березня-жовтня минулого року у природних екосистемах та лісових угіддях області зафіксували 2 536 пожеж, площа випаленої землі перевищила 3,6 тис. га.

"Зважаючи на статистику та наближення періоду польових робіт, Державна комісія з питань ТЕБ на НС затвердила низку заходів, щоб запобігти виникненню надзвичайних ситуацій, масових пожеж у лісах, сільгоспугіддях тощо", – повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Реклама
Читайте також:
Депутати думають над новими штрафами для водіїв: за що хочуть карати

Саме тому закарпатців закликають не розводити багаття в лісових масивах та рекреаційних зонах, не випалювати стерню, суху рослинність та сміття на землях лісового фонду, торфовищах, лісосмугах, уздовж доріг тощо.

Реклама

Також у період високої пожежної небезпеки просять обмежити відвідування лісів і лісопаркових зон та в’їзд транспортних засобів на ці території.

Правоохоронні органи ретельно відстежуватимуть випадки спалювання сухостою, а порушники будуть нести покарання. В умовах дії воєнного стану такі дії можуть прирівнюватися до диверсійної діяльності. За порушення законодавства передбачені штрафи для громадян від 3 060 до 6 120 грн, для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн.

"Пожежі в екосистемах – це справжнє лихо для навколишнього природного середовища. Вогонь знищує рослинний і тваринний світ, а після цього спалена ділянка ще довго не може відновитися. Водночас продукти згорання сухої трави серйозно шкодять і людському здоров’ю", – зауважив перший заступник очільника краю.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно