Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чи надсилатимуть повістки через месенджери: нардепи розглядають таку можливість

Чи надсилатимуть повістки через месенджери: нардепи розглядають таку можливість

Чи надсилатимуть повістки через месенджери: нардепи розглядають таку можливість

В Україні розглядають можливість відправляти повістки через месенджери. Таку ідею обговорюють у комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

ВІДЕО ДНЯ

Про це розповів нардеп, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки України Федор Веніславський. Однак, цю ідею лише розглядають. Не факт, що її втілять.

Вручення повісток через месенджери обговорюють тому, що багато чоловіків-переселенців перебувають не за місцем реєстрації, а також не всі стали на військовий облік за місцем фактичного проживання.

Реклама
Читайте також:
В Україні планують покращити процес мобілізації і вручення повісток

"Маємо бути відвертими: дійсно є певні проблеми з мобілізацією, тому що через війну маємо дуже багато внутрішньо переміщених осіб, серед яких багато чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані. Але оскільки вони перебувають не за місцем реєстрації, і не всі стали на військовий облік за місцем фактичного проживання, є проблеми з призовом", – пояснив нардеп.

Реклама

Веніславський додав, що ще до початку війни база мобільних номерів чоловіків призовного віку була майже повністю сформована.

Проте ідею вручення повісток через месенджери лише розглядають. Наразі ще навіть немає закону під таку ідею". Тому поки що розсилок повісток через соцмережі в Україні не буде.

Водночас Федір Веніславський зазначив, що народні депутати розглядають питання удосконалення законодавчих підстав для того, щоб територіальні центри комплектування могли "більш системно і менш конфліктно" вручати повістки українцям.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно