Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Для деяких українців спростили виїзд за кордон

Для деяких українців спростили виїзд за кордон

Уряд ухвалив постанову "Про внесення змін до Порядку направлення осіб із складових сил оборони та сил безпеки, постраждалих у звʼязку з військовою агресією російської федерації проти України, на лікування за кордон". 

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначив прем’єр-міністр під час засідання уряду, це суттєвий крок, аби захисники України могли в максимально стислі терміни отримати необхідне лікування чи реабілітацію за кордоном, без зайвих бюрократичних процедур, – йдеться у повідомленні МОЗ.

"Одним із пріоритетів уряду є реформа медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій. Приймаємо постанову про спрощення виїзду наших поранених бійців на лікування за кордон. Тепер таке направлення вони зможуть отримати в тому медзакладі, де проходять лікування чи реабілітацію. Без затягування, без черг, без бюрократії", – зазначив Денис Шмигаль.

Реклама
Читайте також:
Потрібно надіслати заяву: важлива новина для українців, які виїхали за кордон

Відтепер медзаклади, в яких захисники України перебувають на лікуванні та/або реабілітації, зможуть самостійно визначати необхідність направлення їх на лікування за кордон. Проведення консиліуму військово-медичного закладу тепер не потрібне.

Реклама

Тобто медзаклад, в якому захисник України перебуває на лікуванні, самостійно формуватиме висновок про необхідність направлення на лікування за кордон та надсилатиме пакет документів до відповідного державного органу, що входить до складу сектору безпеки й оборони.

Таким чином, висновок про необхідність направлення захисника України на лікування за кордон прийматиметься без консиліуму військово-медичного закладу. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно